Memorialul "Ioan Bărbătei". Luptătorii constănțeni, mai puternici decât grecii și italienii

768

Articole de la același autor

Sala Complexului "Tomis" din strada Flămânda a găzduit, week-end-ul recent încheiat, cea de-a șaptea ediție a Memorialului "Ioan Bărbătei" la lupte, prima cu prezență internațională.

Competiția a fost dedicată cadeților (14-16 ani), iar la start au fost înscriși aproximativ 100 de sportivi din județele Constanța (CS Farul, LPS "Nicolae Rotaru", CS Medgidia, Poseidon Limanu - 2 Mai, CS Mangalia, CS Victoria Cumpăna) și Tulcea, dar și echipele naționale feminine ale Italiei și Greciei. Duelurile au fost extrem de tari, fără pic de menajamente, sportivii din Dobrogea demonstrând că nu sunt cu nimic mai prejos decât străinii.

"M-am bucurat să văd atât de multă determinare în evoluțiile sportivilor, chiar dacă a fost un turneu amical. Ne face plăcere să punem umărul la crearea unei noi generații de campioni, cel puțin la nivelul județului Constanța. Am încredere că vom obține rezultate foarte bune pe viitor, chiar și la nivel internațional. Mi-au plăcut în mod special, de la LPS «Nicolae Rotaru», sportivele Cristina Roșioru și Amalia Rătunzeanu, cele care și-au învins toate adversarele. De asemenea, vreau să apreciez și evoluția celui mai tânăr club de lupte din județ, CS Victoria Cumpăna, acolo unde antrenorul George Papazu a demonstrat că are niște copii foarte talentați", a declarat, pentru "Cuget Liber", Gigi Pambuca, președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, cel care i-a fost elev regretatului antrenor Ioan Bărbătei, decedat în ianuarie 2011, la vârsta de 63 de ani, din cauza unor probleme cu inima.

v v v

Fără implicarea Asociației Județene de Lupte Constanța și a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, această competiție nu ar fi avut loc, însă de la anul se va încerca trecerea la un alt nivel - Memorialul ar urma să devină turneu internațional inclus în calendarul Federației Române de Lupte.

În acest sens, au fost prezenți la concurs președintele FR de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, alături de vicepreședintele FRL, Constantin Borăscu.

"Domnii de la federație au fost încântați de ce au găsit la Constanța și am primit semnale pozitive că mă vor ajuta să dau o altă mărime acestui turneu. Va trebui să facem eforturi considerabile pentru ca visele să devină realitate, dar sunt sigur că împreună vom putea reuși", a completat președintele Gigi Pambuca.

Cei mai valoroși trei sportivi ai fiecărei categorii au fost recompensați cu tricouri, diplome, cupe și medalii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9166 secunde