Mari ambiții la Festivalul Șahului Juvenil de la Palatul Copiilor

991
Mari ambiții la Festivalul Șahului Juvenil de la Palatul Copiilor - mari-1531144236.jpg

Articole de la același autor

În perioada 5-9 iulie, Palatul Copiilor a fost gazda concursului regional Festivalul Șahului Juvenil, ediția a XIII-a. Început în anul 2006, acest concurs care se adresează tuturor celor care practică șahul la palatele sau cluburile elevilor a devenit unul dintre cele mai importante concursuri de acest gen, atât prin participarea numeroasă, cât și prin buna organizare. 


"Anul acesta, au fost organizate trei competiții: una omologată FIDE, care s-a adresat jucătorilor cu vârsta până în 18 ani, un turneu secundar, omologat FR de Șah, pentru copiii sub 10 ani, și un concurs pentru copii de 7 ani sau mai mici. Pe lângă juniorii legitimați la Palatele Copiilor din Arad, Botoșani, Buzău, Constanța, Tg. Jiu, Vaslui și Suceava, au luptat pentru medalii și șahiști de la cluburi din județele Arad, Constanța, Râmnicu Vâlcea și Buzău", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Șah Constanța, prof. Claudiu Iordache. 


Turneul principal a fost câștigat de Teodor Mihnea Voicu, de la Palatul Copiilor Buzău, cu 7 puncte din 7 partide, fiind urmat de Mario Isai, de la Palatul Copiilor Constanța (5,5 p) și Radu Dincă, de la Noua Generație Mangalia (5 p). La fete, a câștigat Ioana Zoițanu (PC Botoșani; 5 p), urmată de Ștefana Barila (PC Suceava) și Cristina-Crina Arnăutu (CS Universitar de Șah București). 


Au participat 50 de jucători, reprezentanți ai județelor cuprinse în proiect. 


În concursul U10, cu 17 participanți, s-a impus Edward Andrei Focșa, de la Palatul Copiilor Constanța, urmat de Alexia Mitrofan (PC Suceava) și Matei Ioan Clanțon (PC Constanța). Pe grupe de vârstă, cele mai multe puncte au obținut următorii: 9 ani: Andrei Trofimov (PC Constanța); 8 ani: Andrei Mitrofan (PC Suceava). 


Concursul U7, cu 9 jucători, s-a desfășurat în sistem turneu. În urma celor 9 runde, câștigător a fost David Islai (PC Constanța; 9 p), iar la categoria 6 ani, primul a fost Onur Geafar, urmat de sora sa Eda Geafar, care a fost și prima în clasamentul fetelor. 
În clasamentul pe echipe, alcătuit prin adiționarea punctelor primilor patru jucători, a câștigat detașat PC Constanța, urmat de PC Arad și PC Buzău. 


Arbitrajul a fost asigurat de arbitrii internaționali Nistor Slabu (Buzău) și Andrei Furcă (Mangalia). 


Primii trei clasați la fiecare secțiune, fete și băieți, au primit cupe, medalii și diplome. 


Următoarele competiții șahiste la care vor participa juniorii constănțeni sunt Campionatele Naționale pe echipe de juniori, Iași, 12-20 iulie, și Campionatele Europene de șah rapid, blitz și dezlegări pentru juniori, Oradea 1-5 august. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5743 secunde