Marea dorință a canotorilor: o pistă olimpică!

613
Marea dorință a canotorilor: o pistă olimpică! - canotaj-1560277099.jpg

Articole recomandate

Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a cerut implicarea premierului Viorica Dăncilă și a Guvernului României, cu prilejul festivității de premiere a canotorilor medaliați la Europenele din Elveția, pentru construcția unei piste olimpice de canotaj, care să ofere condiții cât mai bune de pregătire sportivilor. 
"Sacrificiile pe care le facem pentru a ne impune în clasamentele europene și mondiale sunt cea mai concretă dovadă a respectului pe care îl purtăm țării noastre, ale cărei culori nu le purtăm doar pe echipamentul sportiv, ci și în inimile noastre. Pentru mine, ca sportiv, intonarea imnului pentru fiecare medalie de aur cucerită până acum reprezintă un motiv de speranță și de bucurie, privind la acești sportivi minunați care au dat și dau tot ce este mai bun din ei pentru a reprezenta țara cu mândrie și asta o fac de ani de zile. Este o generație de excepție, sunt foarte mândră de ei, de cum se implică, de cum își doresc să reprezinte țara cât mai bine. Ce frumos ar fi dacă astăzi, când celebrăm succesul lor, le-am putea garanta și cele mai bune condiții de pregătire, pentru că dorință au, ca ei să reprezinte cât mai bine și frumos țara prin victoriile pe care și le doresc să obțină. Ar fi și mai frumos dacă acești minunați tineri ar avea o pistă olimpică de canotaj", a declarat cea mai bună canotoare a secolului XX. 


Lipă a adăugat că lotul de canotaj se confruntă cu probleme de trafic pe lacul Snagov: "Din nefericire, în România, la ora actuală ne pregătim la Snagov printre șalupe, doar pe patru culoare și acest lucru nu ne ajută atât mult pe cât este dorința noastră de mare. Contez pe sprijinul și pe implicarea dumneavoastră, pentru că sportivi avem, dorință avem și dacă am avea și această pistă de canotaj, nu ar fi doar pentru antrenament, ci și pentru a organiza noi ca țară competiții la nivel înalt. Deja antrenamentele de week-end sunt compromise, este foarte greu să te pregătești între șalupe, să te enervezi că nu-ți poți face antrenamentul, să te rogi de ei să înțeleagă că tu ai un scop pentru care te sacrifici, că dorești să-și faci țara cunoscută, că ai niște obiective. Leagănul canotajului românesc este la Snagov, trebuie să învățăm să conviețuim, dar ne este necesar acest canal olimpic de canotaj, care nu este doar pentru canotaj, ci pentru sporturile nautice".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4613 secunde