Maratonul de la Atena. Alergătorii de la Sana Sport, pe urmele soldaților greci

245

Articole de la același autor

În Grecia, s-a desfășurat, recent, Maratonul de la Atena, ediția a 33-a. Pe urmele grecilor antici au călcat și trei constănțeni. Alergătorii Daniel Antonaru, Alexandru Pop și Marian Piron, de la Sanasport, și-au îndeplinit visul de a debuta la maratonul elen. 


O veche legendă elenă spune că, atunci când grecii au învins perșii la Marathon, un soldat grec a alergat 42 km până la Atena, pentru a anunța victoria, murind apoi de epuizare. În zilele noastre, cursa are cam același traseu pe care l-a făcut soldatul grec, începând din locul de luptă, Marathon, și ter-minându-se pe stadionul Pana-thinaikos, din Atena. 


"Cred că este visul oricărui maratonist să alerge măcar o dată traseul autentic, să fie parte din istorie. Fiecare și-a depășit limita. Traseul a fost greu. A fost un deal care ne-a tocat mărunt", a declarat Daniel Antonaru, președintele SanaSport. 


La competiție, au concurat în total 43.000 de participanți din 105 țări, 11.000 dintre aceștia fiind înscriși la maraton. 


Primii 10 km ai traseului sunt pe teren plat, după care traseul devine mai dificil. De la km 10 până la km 30 există o pantă, dar de fapt sunt mai multe dealuri, căci urci și cobori și ai impresia că nu ajungi în vârf. După km 30 începe coborârea, partea cea mai grea, din câte spun cei trei, căci nu îți mai simți gambele. 


Daniel Antonaru a avut timpul 3 h 35243" și s-a clasat pe locul 1.049 la general, locul 1.000 la băieți și pe locul 213 la categoria 30-35 ani.


Alexandru Pop s-a clasat pe locul 2.036 la general, având timpul de 3 h 51226". Pop a ocupat locul 1.889 la băieți și locul 186 la categoria 50-54 de ani. 


Marian Piron, cel de-al treilea reprezentant al Constanței, a scos un timp de 3 h 52235" și a ocupat locul 2.169 la general, poziția 2.001 la băieți și locul 199 la categoria 50-54 ani. 


Constănțenii descriu Maratonul de la Atena ca fiind cel mai greu, dar cel mai frumos la care au par-ticipat până acum. Planul celor trei este să se reîntoarcă la ediția a 35-a, ediție aniversară. 


"Pe tot drumul erau oameni care ne întâmpinau cu crenguțe de măslin, în semn de respect. A fost o atmosferă nemaiîntâlnită până acum. Erau foarte mulți copii cu medalii la gât de la edițiile anterioare. Erau pâlcuri de câte 10-15 copii care așteptau să bați palma cu ei. Te umpleai de energie când îi atingeai și simțeai că mai ai forță pentru și mai mulți kilometri. Organizarea a fost impecabilă, cu multe puncte de revitalizare. Localnicii sunt obișnuiți cu evenimentul. Pentru ei nu mai este o cursă, este un spectacol. Toate străzile sunt blocate, iar oamenii ies să ne întâmpine și să ne susțină. Este o experiență unică pentru un maratonist. Noi vrem să o mai repetăm", au afirmat cei trei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.27 secunde