Luptătorii de la LPS "Nicolae Rotaru" nu au reluat antrenamentele. "Este foarte greu pentru toți!"

192
Luptătorii de la LPS

Articole de la același autor

Luptătorii constănțeni suferă din cauza faptului că nu se pot antrena în aceste momente. Antrenorul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța, Ioan Giuglea, susține că-i este greu deoarece nu poate ține ședințele de pregătire în condiții normale.

"Nu am ce să fac. Nu ne dă voie să ne antrenăm și cu asta basta. Este foarte greu. Voi începe să merg cu sportivii pe plajă, dar îmi e frică. Dacă se întâmplă ceva cu unul dintre ei, eu voi fi tras la răspundere. Momentan lucrurile sunt neclare" , a declarat pentru "Cuget Liber" maestrul Ioan Giuglea.

Una dintre cele mai în formă luptătoare de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța este Cristina Roșioru. Ea are mai multe titluri internaționale cucerite și așteaptă reluarea competițiilor pentru a participa la următorul Campionat European, care nu se știe încă la ce dată se va disputa. Ioan Giuglea a explicat că este greu ca antrenamentele să se desfășoare, pentru că există mai mulți sportivi din alte orașe ale țării decât Constanța, iar aceștia nu au unde să fie cazați.

"Încă nu putem să ne antrenăm. Cei care fac tenis de masă, tenis de câmp și alte sporturi în aer liber se pot pregăti, dar noi nu. Ne mai vedem cu ajutorul internetului, le mai spun copiilor să se miște, să își mențină forma actuală. Am opt sportivi care nu sunt din Constanța și, dacă îi aduc, nu am unde să îi cazez", a adăugat Ioan Giuglea.



Amalia Rătunzeanu, o sportivă promițătoare


Una dintre cele mai talentate luptătoare antrenate de Ioan Giuglea este Amalia Rătunzeanu. Chiar dacă în unele meciuri i-a surprins pe toți cu procedeele sale rar întâlnite, Amalia îl nemulțumește pe Ioan Giuglea din cauza faptului că nu pune foarte multă seriozitate în antrenamentele sale. Performanța nu se poate face numai cu talent, astfel că, pentru a ajunge în vârf, Amalia trebuie să continue să muncească.

"Amalia Rătunzeanu are un talent ieșit din comun. Problema ei este că nu se pregătește conștiincios. Am sunat-o zilele trecute și mi-a spus că nu are unde să se antreneze. Să fim serioși. Ea locuiește în comuna Padina din județul Buzău. Poate merge la stadion, pentru că sunt sigur că nu e închis. Poate ieși să alerge pe strada ei, că are voie să facă mișcare individual. Este treaba ei dacă nu înțelege. Se va întoarce cu 80 de kilograme și s-a terminat totul pentru ea", a concluzionat Ioan Giuglea.

Antrenorul de la LPS a vorbit și despre una dintre luptătoarele sale de suflet, Alexandra Condruț. Sportiva în vârstă de 18 ani își împarte timpul în această perioadă între lupte și învățat pentru examenul de bacalaureat.

"Alexandra este foarte conștiincioasă. Am adus-o de la 23 August, după ce m-a rugat un prieten să o înscriu la liceu la Constanța. La început, pierdea în fața oricărei adversare, însă am încurajat-o și am muncit mult cu ea, iar anul trecut a «explodat»", a completat maestrul Ioan Giuglea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.545 secunde