Luptătorii de la CS Farul nu au voie în sală. "Ne vom transforma în atleți și halterofili!"

541
Luptătorii de la CS Farul nu au voie în sală.

Articole de la același autor

Secția de lupte a CS Farul Constanța este una dintre cele mai valoroase ale formațiunii sportive de la malul mării. Luptătorii constănțeni au început antrenamentele în aer liber, însă nu au deloc acces în sală.

Luptătorii merg pe stadion, aleargă și ridică greutăți pentru a se menține în formă în vederea următoarelor competiții la care vor participa.

Antrenorul Grigore Gheorghe a declarat, pentru "Cuget Liber", că perioada de pandemie a fost foarte grea pentru el și pentru sportivii săi, însă speră ca totul să revină la normal în cel mai scurt timp.

"Ne antrenăm cum putem. Mai facem alergări, forță și cam atât. Nu putem să intrăm în sală, pentru că încă nu avem voie. Nu știu când ne vom putea relua antrenamentele în sală. În luna iunie nu cred că vom avea această posibilitate, poate doar de luna viitoare.

Să vedem cum evoluează lucrurile, dar așa nu mai putem continua. I-am înnebunit pe sportivi cu alergări și exerciții fizice. Îi vom transforma din luptători în atleți și în halterofili. A fost foarte grea această perioadă. Nu ne place ce se întâmplă, dar nu avem ce face, trebuie să ne acomodăm. Sperăm ca măcar finalele Campionatelor Naționale să fie organizate în toamnă", a declarat maestrul Grigore Gheorghe.

Răzvan Arnăut, marea speranță pentru JO

Unul dintre cei mai valoroși luptători constănțeni este Răzvan Arnăut, sportiv legitimat la CS Farul. Acesta se află în pregătire cu lotul național al României la complexul sportiv de la Izvorani, acolo unde se pregătesc majoritatea loturilor naționale. Arnăut are șanse să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar antrenorul Grigore Gheorghe are foarte mare încredere în elevul său.

"Răzvan Arnăut se află, în aceste zile, la Izvorani și se antrenează conștiincios. Eu zic că are mari șanse să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Vor mai fi două turnee de calificare și va participa la amândouă. Trebuie să aibă și puțin noroc la tragerea la sorți. Este unul dintre cei mai buni sportivi pe care i-am antrenat. El și cu Florin Tița au confirmat până acum la nivel mondial.

În cazul în care va ajunge la Jocurile Olimpice, ar putea să se apropie de podium. Nu știu dacă este cazul să vorbim de o medalie, dar, dacă s-ar clasa pe locul 5, ar fi foarte bine pentru el. Păcat că în acest an au pierdut Campionatele Mondiale și Europene de tineret. El s-ar fi încadrat ca vârstă și avea toate șansele să câștige o medalie.

Răzvan Arnăut va veni în această perioadă la Constanța, pentru că trebuie să își dea examenul de bacalaureat și va intra aici, la malul mării, în pregătire cu lotul național", a adăugat Grigore Gheorghe.



Slăbirea bruscă nu-i deloc bună!


Grigore Gheorghe este de părere că ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, este "legat de mâini și de picioare" atunci când vine vorba despre deciziile pe care trebuie să le ia.

Maestrul a vorbit și despre problemele pe care le întâmpină sportivii în această perioadă, cum ar fi kilogramele în plus sau lipsa completă a formei sportive.

"În aceste momente, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, nu poate face prea multe. Nu este deloc un lucru bun pentru sport ceea ce se întâmplă. Eu antrenez și la CS Farul, și la CSO Ovidiu. Cu cei de la Ovidiu făceam antrenamentele în sala de sport a unei școli, însă acum școala este închisă. Le mai scoatem halterele afară, îi scot la alergare.

Un lucru important este și greutatea lor. Ei sunt în creștere și nu putem să le oprim creșterea. Dacă nu mai lucrează la capacitatea la care lucrau de obicei, mai mult ca sigur se vor îngrășa. Este foarte greu să se mențină dacă nu își efectuează antrenamentul zilnic. Problema este la cei de la lotul național. Acolo ei trebuie să își păstreze kilogramele. Slăbirea aceasta nu este bună deloc pentru organism. Dacă slăbești mai mult de 5 kilograme brusc, nu mai ai forța necesară de a te lupta pe saltea", a concluzionat Grigore Gheorghe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4048 secunde