Luptătorii constănțeni, laureați pe nisipul de la Limanu

500

Articole de la același autor

În perioada 23-25 iunie, localitatea Limanu - 2 Mai a fost gazda etapei finale a Campionatului Național individual de lupte pe plajă pentru juniorii 3 și 4, eveniment organizat de Clubul Sportiv Poseidon Limanu - 2 Mai, sub egida Federației Române de Lupte.

Aflată în premieră pe plaja Limanu, competiția s-a bucurat de prezența a peste 500 de sportivi, motivați să pună mâna pe titlul de campion național de juniori. Întrecerile au asigurat un spectacol sportiv pe placul asistenței numeroase, curioasă să vadă la treabă viitorul luptelor românești. În același timp, evenimentul a reprezentat un prilej excelent pentru promovarea și dezvoltarea luptelor pe plajă în județul Constanța.

Luptătorii constănțeni au fost și de data aceasta protagoniștii concursului, reușind să adune o salbă de medalii. Daniel Sandu (40 kg) și Anamaria Pîrvu (50 kg), legitimați la CS Mangalia (antrenor Marian Oancea), au reușit să se încoroneze campioni naționali. Tot de la Mangalia, Denis Chirică (60 kg) a cucerit medalia de bronz. În clasamentul final pe medalii, la juniori lll feminin, CSS Mangalia s-a clasat pe locul 3.

Un concurs foarte bun au realizat și juniorii de la Aurora 23 August (antrenori Gigi Ciupercă și Aurelian Marin), aceștia contabilizând cinnci medalii: una de aur, una de argint și trei de bronz.

Valentin Rusu (30 kg) a câștigat medalia de aur, devenind campion național, după ce l-a învins pe un alt constănțean, Onur Pîrvu (CS Farul, antrenor Grigore Gheorghe). Gabriela Cuc (40 kg) a pierdut finala împotriva Denisei Negoiță (CS Amara) și a obținut argintul. Alte trei medalii de bronz au fost aduse de Florin Delu (35 kg), Gabriel Apetrecheoaiei (40 kg) și Ionuț Sandu (50 kg). În clasamentul pe medalii, juniori IV masculin, ACS Aurora 23 August s-a clasat locul secund.

Gazdele de la CS Poseidon Limanu-2 Mai (antrenori Cornelius Trucmel și Elena Ivan) au bifat și ele patru medalii: Alexandra Voiculescu (30 kg) și Nicoleta Tăbârcă (40 kg) - argint, în timp ce Cătălina Goja (30 kg) și Cosmin Nuică (50 kg) s-au ales cu bronzul.

O evoluție convingătoare a avut și sportiva Amalia Rotunzeanu (60 kg), pregătită de Ioan Giuglea și Valentin Dobrin la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța. Acesta a făcut un turneu foarte bun, fiind învinsă în finală de o sportivă mai experimentată ca ea, Georgiana Copăceanu (CSS Caransebeș). Tot de la LPS, a reușit să mai urce pe podium și Cristina Roșioru (+60 kg), locul 3.

v v v

Lotul național de lupte - tineret al României a făcut deplasarea către Dortmund (Germania), acolo unde va avea loc Campionatul European de juniori, în perioada 27 iunie - 2 iulie. Din păcate, sportivul pregătit de Grigore Gheorghe la CS Farul, Florin Tița, nu a mai făcut deplasarea, deoarece a avut probleme în a-și face categoria de concurs, 50 kg. La Dortmund, va lupta doar colegul său Răzvan Arnăut, la categoria 55 kg.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5559 secunde