Turnee de șah în perioada sezonului estival

"Lupii" bătrâni pierd teren în fața tineretului!

2878
97

Articole de la același autor

Activitate șahistă bogată pe litoralul românesc. Sezonul estival aduce cu sine o serie de turnee puternice, iar dacă banii ar roi
și prin jurul tablei cu pătrățele, ar fi și mai entuziasmant… 


Trofeul Techirghiol, ajuns la ediția cu numărul 24, a reușit să adune la start câțiva jucători care au participat și la ediția inaugurală, cea din 1990! Dintre aceștia, îi amintim pe MF Vasile Constantin și MI Cicerone Spulber, ambii din Constanța. Anul acesta, clasamentul, în partea sa superioară, a arătat astfel: 1. MI Dragoș Dumitrache (Victoria Techirghiol; 7 p), 2. M Viorel Ciobanu (Diana Galați; 6,5 p), 3. CM Andrei Bunta (CS Râmnicu Vâlcea; 6,5 p). Rezultate din ultima rundă: Deaconu - Dumitrache (remiză), Țintă - Ciobanu (remiză), Panainte - Bunta 0-1, Linca - Maksimovici (remiză). "Surprinde egalitatea matematicianului Ionel Linca, de la CS Sissa Constanța, cu Marea Maestră din Serbia Suzana Maksi-movici. Acesta se mobilizează exemplar cu Marii Maeștri, în schimb joacă dezastruos cu începătorii!", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Sissa, Antonio Rușa. În continuarea turneului, a urmat un concurs de șah blitz, al cărui câștigător a fost Andrei Bunta, din Râmnicu Vâlcea (7 p). El a fost urmat în clasament de Riza Salim, Daniel Panainte și Antonio Rușa, toți din Constanța, cu 6,5 p. Au participat, în total, 36 de jucători. 


Tot la sfârșitul săptămânii trecute, în spațioasa sală "Estival" din Mamaia, s-au desfășurat întrecerile celei de-a șaptea ediții a Cupei Sissa la șah rapid. Au onorat cu prezența un număr de 42 de jucători, cifră promițătoare pentru șahul constănțean! Trofeul a poposit la jucătorul cu cel mai mare ELO din concurs, Aurelian Ciobanu, șahistul legitimat la Speranța Focșani, care a acumulat 6 puncte, fiind urmat, în ordine, de George Mălureanu (6 p), Vlad Rădulescu (5,5 p) și Riza Salim (5 p), toți de la Palatul Copiilor Constanța. "Ne bucură «asaltul» tripletei liceene care începe să-i domine pe «lupii» bătrâni, dar cred că aceștia din urmă nu și-au spus încă ultimul cuvânt. S-a mai remarcat și energicul copil Răzvan Tigănescu, micuț șahist care abia a împlinit 6 ani. El a reușit o remiză cu un jucător al cărui coeficient ELO se apropie de 2000! Arbitrajul profesorului Claudiu Iordache a fost, ca de obicei, impecabil, jucătorii nu mai au tupeu să comenteze deciziile sale", a mai spus Antonio Rușa. 


Comentează știrea

97 comentarii. Pagina 1 din 10. Click pe pagina dorită : 1 2 ...10 
Sah...
15 iulie 2014
...Mat!

Nea Cici, ce facem domnule? La Eforie locul 9, la Techirghiol locul 20 iar la Sissa locul 11...pai se poate?

Gambit
15 iulie 2014
Sah

Se mai intampla! Lasati-l in pace pe Cici! Ramane cel mai important jucator al Constantei!

Pionul otravit
15 iulie 2014
Gimy

Stelica a reusit sa evite ultimul loc! Felicitari, batrane!

Alehin
15 iulie 2014
Judit Polgar

De ce a lipsit Ancuta de la eveniment?

Anca
15 iulie 2014
Pt. alehin

ca sa se mire prostii!

dexter
15 iulie 2014
sah-mat

Toni....te mai saruti cu fetele de pe varianta???

un maestru
15 iulie 2014
Pt. Anca

Va recomand sa nu mai colaborati cu clubul Sissa.

Răspuns la: Pt. alehin
Adăugat de : Anca, 15 iulie 2014
ca sa se mire prostii!
Normalul
15 iulie 2014
pt. Dexter

Dexter, bolnavule, stim cine esti!

Trupetul
15 iulie 2014
tot pt nebun

Te vei trezi cu gealatii pe cap! Ai grija, idiotule!

Arnold
15 iulie 2014
Porcul

pai tu esti gras ca un porc, abia te misti si vorbesti de muschi?

97 comentarii. Pagina 1 din 10. Click pe pagina dorită : 1 2 ...10 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Cultură-Educație : Cine va preda șahul în școli
Pagina a fost generata in 0.4919 secunde