Liga Națională de baschet feminin

"Lunetistele" de la CS Phoenix-Știința au adus victoria la Brașov

380

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet CS Phoenix-Știința Constanța a reușit prima surpriză din sferturile de finală ale play-off-ului Ligii Naționale, după ce s-a impus pe terenul Olimpiei CSU Brașov, scor 72-69 (38-35), în întâia confruntare. 


Jucătoarele de la malul mării au reușit un joc foarte consistent, mai ales de la linia de trei puncte, acolo unde au avut un procentaj foarte bun, de 50%, în special grație aruncărilor jucătoarelor Chelsea Douglas (trei din opt) și Jelena Jovanovic (trei din trei). De asemenea, americanca Chelsea Douglas a bifat 17 puncte, Jelena Jovanovic - 15, Ecaterina Armanu - 14, Vladinka Erak - 10, Bianca Fota - 6, Teodora Armanu - 5, Cristiana Cutaș - 5. 
La finalul partidei, antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, a oferit o declarație pentru totalbaschet.ro în care arată că nu poate accepta înfrângerea cu demnitate. 


"Constanța a prins, consider, o zi de excepție. Nu cred că va mai prinde în următoarele meciuri o asemenea zi. În sfertul întâi, a avut 76% la aruncările de trei puncte și a terminat meciul cu 50%. Mai rar se întâmplă ca o echipă care are 26 de mingi pierdute să reușească să câștige jocul", a spus Calancea. 
Partida cu numărul doi are loc astăzi, de la ora 18, tot la Brașov. 


Antrenorul principal al echipei de pe litoral, sârbul Predrag Stanojcic, a evitat să comenteze declarațiile antrenorului de la Brașov, limitându-se să vorbească doar de jocul echipei sale și de șansele viitoare. 
"Suntem mulțumiți că am câștigat, însă ne gândim doar la partida viitoare, unde ne propunem tot victoria. Ne vom juca șansa până la capăt, chiar dacă nu suntem echipa favorită", a declarat Predrag Stanojcic. 
În celelalte confruntări, favoritele conduc detașat și sunt cu un pas în semifinale: ACS Sepsi Sfântu Gheorghe - CSM Oradea 2-0, CSM Satu Mare - Universitatea Cluj 2-0, Univ. Arad - Târgoviște 2-0. 


Avansează în următorul tur al competiției formația care atinge prima trei victorii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4539 secunde