Lance Armstrong a primit pedeapsa maximă. Va pierde toate titlurile din Turul Franței

165
Lance Armstrong a primit pedeapsa maximă. Va pierde toate titlurile din Turul Franței - lancearmstrong-1350923993.jpg
Lance Armstrong a primit pedeapsa maximă, într-unul dintre cele mai mari scandaluri de doping din istoria sportului. Ciclistul american pierde toate cele șapte titluri din Turul Franței și nu va mai concura niciodată în acest sport.
"UCI îi interzice lui Lance Armstrong să mai practice ciclismul și îi va retrage cele șapte titluri de la Turul Franței. Lance Armstrong nu are ce căuta în ciclism", a declarat Pat McQuaid, președinte Uniunea Ciclistă Internațională.

Lance Armstrong în vârstă de 41 de ani a câștigat Turul Franței șapte ani consecutiv, între 1999 și 2005. Recent, a primit interdicție pe viață să mai practice acest sport, fiind acuzat de dopaj. Un raport de o mie de pagini, publicat luna aceasta, conține informații privind modul în care sportivul se dopa. În dosar se află mărturiile a 26 de persoane, inclusiv 15 cicliști.

Armstrong, care a învins cancerul și a revenit în ciclismul de performanță, a negat mereu acuzațiile. Duminică, peste 4.000 de cicliști i s-au alăturat în Texas, la un eveniment găzduit de fundația sa, afectată de acest scandal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2709 secunde