Juniorii de la HCDS, calificați la turneul final. "Academia începe să dea roade!"

381
Juniorii de la HCDS, calificați la turneul final.

Articole de la același autor

Grupa de juniori ll a HC Dobrogea Sud Constanța s-a calificat la turneul final național, după o evoluție extrem de solidă în Grupa Valoare 2, în care a înregistrat șapte victorii și trei înfrângeri. 


În ultima rundă, HCDS a cedat, acasă, în fața CSM-ului București, scor 23-27, însă avea calificarea asigurată după victoria de săptămâna trecut, 26-25 cu CSS Călărași. În clasament, CSM București a încheiat pe primul loc, cu 28 de puncte, urmată de HCDS, cu 21 de puncte, și CS Medgidia, cu 18 puncte. 


"Vrem ca, în trei-patru ani, să facem o academie puternică. Obiectivul este să ne calificăm cu toate echipele la turneele finale. Prioritar, însă, este să instruim bine copiii și să creștem jucători de valoare pentru echipa mare. Dacă vom avea și rezultate, cu atât mai bine. Calificarea juniorilor II este un început", a declarat Aihan Omer, cel care coordonează grupele de copii și juniori ale Academiei HC Dobrogea Sud Constanța. 


Cel mai bun marcator al echipei constănțene este Ionuț Stănescu, fiul fostului internațional Ionuț Stănescu, actual președinte al HCDS, care a apreciat performanța grupei de juniori și este sigur că, în timp, aceștia vor face pasul către echipa de seniori. 
"Este o mare realizare să avem o echipă deja calificată la turneul final. Munca de la academie începe să dea roade. Îi așteptăm pe acești băieți să crească mari și să bată la ușa primei echipe", a declarat președintele Stănescu. 


HC Dobrogea Sud va juca la turneul final, în perioada 29 mai - 2 iunie, gazda urmând a fi stabilită în următoarea perioadă. 
Celelalte echipe calificate, până în acest moment, sunt CSM Bacău, SCM Politehnica Timișoara, CSM Râmnicu Vâlcea și Academia Minaur Baia Mare. Pentru ultimele locuri se lupta echipele CSS Galați, LPS Piatra Neamț, Potaissa Turda și Dinamo Brașov. 


Trei jucători în Top 10 
În urma concursului de popularitate, inițiat de Sindicatul Handbaliștilor din România, în care se vor vota cei mai valoroși și influenți handbaști din țară, după o numărătoare provizorie a voturilor, HC Dobrogea Sud are trei jucători în Top 10: Dalibor Cutura - locul 4, Nikola Crnoglavac - locul 7 și Janko Kevic - locul 8. Primul în top este Alexandru Csepreghi, de la CSM Baia Mare, despre care s-a zvonit că ar fi fost disputat, în aceste zile, de HC Dobrogea Sud și CSM București, însă a ales să rămână la Baia Mare. 


La handbal feminin, Cristina Neagu nu are rivală, fiind votată în 43% din cazuri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5201 secunde