Jocurile Europene de la Minsk 2019. Doi români în canoea de aur!

de Sorin MIHALACHE Joi, 27 Iunie 2019 142
Sportivii români Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au cucerit, ieri, medaliile de aur în proba de canoe 2x1.000 metri din cadrul Jocurilor Europene de la Minsk. 


Echipajul tricolor a trecut primul linia de sosire, fiind cronometrat cu timpul de 3 min., 40 sec., 919/1000, fiind urmat de echipajele Ucrainei (Iuri Vandiuk, Andrei Rîbaciuk; timp 3 min., 41 sec., 692/1000) și Rusiei (Kiril Șamșurin, Ilia Pervuhin; timp 3 min., 42 sec., 547/1000). 


Mihalachi este dublu campion mondial al probei (2010, 2014), iar Chirilă are în palmares medalia de aur la Europenele Under-23 din 2019. 


Aceasta a fost a doua medalie de aur a delegației României la Minsk, după cea cucerită de Laura Georgeta Coman, în proba de pușcă aer comprimat 10 m. 


XXX 
O veste bună vine și din concursul de gimnastică aerobică, unde Andreea Bogati, Dacian Barna, Marian Broței, Gabriel Bocșer si Mihai Popa s-au clasat pe locul al treilea în proba grupurilor mixte. Tricolorii, care intraseră în competiție hotărâți să cucerească cele mai strălucitoare medalii și au prezentat un exercițiu foarte bun, au fost întrecuți de sportivii din Rusia și Bulgaria, iar finalul concursului, nu și-au putut stăpâni tristețea, punctajul primit plasându-i doar pe poziția a treia. 
„A fost un mare dezavantaj faptul că am intrat primii în concurs, dar așa a fost tragerea la sorți”, a explicat Marcela Fumea, antrenoarea care pregătește lotul României, alături de Mădălina Cioveie. 


Bilanțul României la Jocurile Europene de la Minsk 2019 este de două medalii de aur, două de argint și patru de bronz. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei