Jocul de oină a ajuns în Țara Soarelui Răsare

148
Jocul de oină a ajuns  în Țara Soarelui Răsare - jocul-1474991890.jpg

Articole de la același autor

Federația Română de Oină a demarat un amplu proiect de popularizare a jocului de oină, sportul nostru tradițional, iar în aceste zile, a venit rândul Țării Soarelui Răsare - Japonia de a face cunoștință cu regulile și dinamismul acestuia. 


Delegația României, în frunte cu președintele FR de Oină, Nicolae Dobre, a ajuns pe tărâmurile nipone pentru a promova cultura și tradițiile românești, în același timp de a face cu-noscut cel mai vechi sport din istoria poporului român. 


De-a lungul timpului, a existat un schimb frecvent de imagini și informații între România și Japonia, iar de data aceasta, frumusețea jocului de oină a putut fi admirată la nivelul gazonului. 


"Ca urmare a organizării acestui eveniment de promovare a sportului național în Japonia, se așteaptă creșterea gradului de conștientizare asupra importanței cooperării sportive - socio - culturale în îmbogățirea vieții sportive, culturale și economice a regiunilor participante la nivel internațional. În fiecare zi, ne întâlnim cu oficiali importanți ai Japoniei și rămân fascinați de jocul de oină, iar în acest moment, se fac pași importanți spre evoluție. Delegația noastră a avut onoarea de a participa la un meci de baseball, unde cea mai iubită echipă a asiaticilor (Chiba Lotte Marines) a reușit să se impună. Înainte de meci, am avut deosebita onoare de a merge pe teren pentru a vedea cum se pregătesc jucătorii din echipă, iar staff-ul tehnic ne-a condus în loja VIP, de unde am vizionat meciul. Avem un program foarte încărcat, însă facem totul în beneficiul sportului național - oina", a declarat președintele Nicolae Dobre. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4806 secunde