Ivan Patzaichin dorește regândirea criteriilor de acordare a finanțării în programul LEADER

261
Ivan Patzaichin dorește regândirea criteriilor de acordare a finanțării în programul LEADER - ivanpatzaichin-1348588390.jpg
Multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin dorește modificarea criteriilor de finanțare a grupurilor locale de acțiune în beneficiul populației din Delta Dunării, după ce strategia întocmită în urma dezbaterilor cu localnicii din zonă a fost declarată neeligibilă în cadrul programului LEADER.

În calitate de președinte al grupului de acțiune locală (GAL) 'Oamenii Deltei', Ivan Patzaichin, le-a adresat marți premierului Victor Ponta și ministrului Agriculturii, Dan Constantin, o scrisoare deschisă în care propune ca finanțările să se acorde unui număr mai mare de GAL-uri.

'Consider că acceptarea a cât mai multe candidaturi de GAL-uri în etapa de evaluare este benefică pentru competiție și pentru comunitățile locale. Consider și vă propun să nu descalificați tocmai acele GAL-uri care au depus eforturi importante pentru pregătire, inclusiv folosind resurse proprii ca să se organizeze și să se pună pe treabă', se arată în scrisoarea adresată celor doi oficiali ai României și semnată de Ivan Patzaichin.

În scrisoarea deschisă se prezintă situația județului Tulcea unde programul LEADER nu se poate derula din cauza unor condiții impuse de criteriile de finanțare.

'Am trimis ministerului observația noastră că este o problemă specifică să avem vecinătate cu un alt grup de acțiune locală. Ceea ce în cazul nostru, ținând cont de situația concretă, nu era posibil. Teritoriul acoperit de grupul nostru nu avea alți vecini decât Ucraina, nici un alt grup de acțiune locală recunoscut, iar asta ne-a făcut din start să pierdem 5 puncte din 100, dacă planul nostru ar fi fost analizat și punctat', se arată în scrisoarea deschisă semnată de președintele GAL 'Oamenii Deltei'.

De altfel, situația accesării fondurilor de către GAL-urile a fost prezentată și în timpul unei reuniuni desfășurată luna aceasta la Tulcea, păreri similare fiind exprimate și reprezentanții altor grupuri din județ.

'Fac apel la viziunea dumneavoastră pentru aceasta țară pentru anii următori și vă rog să vă implicați pentru acordarea de șanse inclusiv acelor GAL-uri care merită, care își doresc, muncesc și se luptă pentru ceea ce își propun', se arată la finele scrisoarei semnată de reprezentantul legal al GAL 'Oamenii Deltei', Ivan Patzaichin.

GAL 'Oamenii Deltei' a avut începând de anul trecut mai multe consultări cu populația din Delta Dunării pentru întocmirea unei strategii care ar fi putut fi finanțată din programul LEADER sprijinit de UE, planul de dezvoltare fiind însă respins din cauză că nu îndeplinea anumite criterii.

Reprezentanții GAL 'Oamenii Deltei' au contestat decizia luată de comisia de evaluare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4352 secunde