Se schimbă formatul Ligii Naționale de handbal

Ionuț Stănescu: "Trebuie să ne adaptăm cât mai rapid noilor reguli!"

223
Ionuț Stănescu:

Articole de la același autor

Reunită la București, Comisia Tehnică de Seniori a aprobat noul sistem competițional pentru sezonul 2018-2019. După mai multe variante analizate minuțios, Liga Națională de handbal va cunoaște o nouă față.

Atât la feminin, cât și la masculin, campionatul va continua cu play-off și play-out, în care nu se mai merge în sistemul "eliminatoriu". Se vor forma două grupe - A (locurile 1, 3, 5, 7) și B (locurile 2, 4, 6, 8), iar echipele vor porni la drum cu un punctaj după cum urmează: locurile 1 și 2 - șase puncte, 3 și 4 - patru puncte, 5 și 6 - două puncte și 7-8 - zero puncte. Acestea se vor duela în sistem "fiecare cu fiecare", în dublă manșă, iar primele clasate în fiecare grupă vor juca finala mare a Ligii Naționale - "două victorii din trei partide". Apoi meciurile de clasament, în care se vor înfrunta între ele ocupantele locurilor doi, trei și patru.

"Personal, văd noul format mai bun decât cel actual. Cu toate acestea, nici cel nou nu este perfect, vizavi de punctele cu care intri în grupele din play-off. Eu aș fi optat cu punctajul acumulat împotriva echipelor calificate în acest play-off. A mai existat o propunere, în care se forma un play-off din șase echipe, urmând ca punctele să fie înjumătățite ca la fotbal, însă nu a fost acceptată. Sistemul te obligă să fii în vârf de formă la final, fiindcă poți să termini pe locul 8, cu înfrângeri multe, apoi, în play-off, să bați tot și să joci o finală. Nu știu dacă e chiar corect. Oricum, noi vom încerca să ne adaptăm cât mai rapid noilor reguli", a declarat președintele HCDS Constanța, Ionuț Stănescu.

Nici Cupa României nu a rămas "neatinsă" de noile reforme. O primă schimbare ar fi reprezentată de faptul că, odată cu ediția viitoare, se vor putea înscrie și echipele din Divizia A, cu excepția formațiilor satelit și a formațiilor de juniori. Apoi, pentru a deveni gazda Final Four-ului Cupei României, pe lângă un dosar pus la punct, trebuie să ai și puțin noroc: se va trage la sorți locația.

"Nu am nicio problemă cu acest lucru. Dacă va fi cazul și vom avea și un pic noroc, vom mai putea vedea Final Four-ul Cupei României la Constanța. Rămâne de văzut, dacă vom putea îndeplini condițiile la acea oră", a adăugat Ionuț Stănescu.

"Cea mai mare problemă a handbalului românesc este dispariția atâtor formații. Modificarea a fost realizată pentru a ajuta aceste echipe mici să existe. Apoi, dacă privim clasamentul, cu punctele câștigate în doar 14 etape, HC Odorhei ar fi jucat în play-off-ul Ligii Naționale. Trebuie găsite soluții la nivelul federației ca aceste formații să nu mai dispară. Ba din contră, să se afilieze tot mai multe. Cred că schimbarea este una foarte bună", a declarat și Branislav Angeloski, team managerul HCDS.

v v v

HC Dobrogea Sud va juca partida decisivă din faza sferturilor de finală ale play-off-ului contra celor de la Dinamo, duminică, 29 aprilie, de la ora 15.30, la București. După primele două partide, scorul la general este egal, 1-1.

"Va fi un meci foarte greu, așa cum ne-am obișnuit. Dinamo este o echipă care joacă foarte bine pe terenul lor, însă noi vom merge acolo doar cu gândul la victorie. Lipsesc sârbii Sijan Dane și Nemanja Mladenovic, ambii fiind accidentați", a completat președintele Stănescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5192 secunde