Președintele AJL Constanța, Gigi Pambuca:

"Ioan Bărbătei a fost unul dintre cei mai valoroși antrenori din istorie"

636

Articole de la același autor

Sâmbătă, 31 martie, începând cu ora 10, la sala Complexului "Tomis" din strada Flămânda, va avea loc cea de-a șaptea ediție a Memorialului "Ioan Bărbătei" la lupte libere. 


Antrenorul emerit Ioan Bărbătei s-a stins din viață în ianuarie 2011, la vârsta de 63 de ani, în urma unor probleme cu inima. Prin mâna maestrului au trecut de-a lungul timpului nume importante ale luptelor românești, care au reprezentat cu mândrie școala constănțeană, precum actualul președinte al Asociației Județene de Lupte, Gigi Pambuca, Vasile Vicol, Ionel Holbură, Narcis Giurăscu sau Ioan Pascu, multipli campioni naționali și internaționali. 


"Am fost elevul maestrului Bărbătei mai bine de 15 ani. Sunt mândru că am făcut parte dintr-o generație de luptători extrem de valoroși, precum Vasile Vicol, Narcis Giurăscu sau Ioan Pascu. Echipa de la LPS Constanța a fost timp de șapte ani consecutivi campioană națională. Marele merit îl are maestrul Bărbătei, cel care trăia pentru lupte. Era atât de pasionat, încât ne făcea și pe noi mereu să ne autodepășim de fiecare dată. Fără discuție, a fost unul dintre cei mai mari antrenori de lupte pe care i-a avut România", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele AJL Constanța, Gigi Pambuca.


Anul acesta, Memorialul a căpătat valență internațională. Printre cei 130 de sportivi înscriși, se numără și două echipe venite din Italia și Grecia, formate din sportivi de lot național. 


"Memorialul a devenit un campionat internațional și ne dorim foarte mult să continuăm pe acest trend ascendent, iar la anul să avem și mai mulți luptători. Vom încerca să îl includem în calendarul competițional al Federației Române de Lupte pentru anul 2019. Dacă vom găsi resursele financiare necesare, întrecerea poate lua amploare", a completat Gigi Pambuca. 


Meciurile eliminatorii vor avea loc în intervalul orar 10-13, urmând ca finalele să se dispute între orele 16 și 18. Imediat după terminarea tuturor partidelor, este programată festivitatea de premiere. Primii trei sportivi ai fiecărei categorii vor fi recompensați cu diplome, tricouri și medalii, iar cele mai bune echipe vor primi diplome și cupe. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1433 secunde