Se joacă sau nu? Australian Open, în pericol să fie amânat

756
Se joacă sau nu? Australian Open, în pericol să fie amânat - australianopen-1578469386.jpg

Articole de la același autor

Organizatorii Openului Australiei la tenis, s-a declarat optimiști, marți, în privința desfășurării în bune condiții a primului turneu de Mare Șlem al anului, în ciuda incendiilor devastatoare cu care se confruntă țara lor, informează L'Equipe.

Orașul Melbourne este acoperit de mai multe zile de un nor de fum toxic, iar mai mulți tenismeni, printre care și sârbul Novak Djokovic, președintele Consiliului jucătorilor din cadrul ATP, s-au exprimat în favoarea unei amânări în cazul în care fumul incendiilor, care au făcut până acum 25 de morți, va amenința sănătatea jucătorilor.

Președintele Federației australiene de tenis, Craig Tiley, a precizat că nu ia în calcul o astfel de măsură, afirmând că au fost adoptate toate măsurile necesare pentru protejarea jucătorilor.

"Ținând cont de informațiile de care dispunem pentru moment - cu calificările care vor avea loc săptămâna viitoare - previziunile sunt bune. Nu preconizăm nicio întârziere și am luat măsuri suplimentare pentru a garanta că Australian Open se va putea desfășura așa cum este prevăzut", a spus Tiley.

"Incendiile cele mai apropiate sunt la câteva sute de kilometri de oraș", a adăugat el, subliniind că sănătatea și securitatea jucătorilor, a personalului și suporterilor reprezintă o prioritate. "Am alocat mijloace suplimentare considerabile pentru analiză, urmărire și logistică, pe tot parcursul turneului. La fața locului vor fi experți în meteorologie și calitatea aerului care vor analiza toate datele disponibile în direct și vor evalua în timp real calitatea aerului la Melbourne Park", a mai afirmat președintele Tennis Australia.

Prezența unui eventual fum toxic va fi tratată în același mod ca și o căldură sau o ploaie excepțională, arbitrii putând întrerupe meciul dacă supravegherea atmosferică va stabili că este periculos pentru a continua. Melbourne Park dispune de trei terenuri acoperite și opt terenuri interioare, riscul unei anulări a turneului fiind minim.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4639 secunde