Sadio Mane, jucătorul anului 2019 în Africa

674
Sadio Mane, jucătorul anului 2019 în Africa - mane-1578472205.jpg

Articole de la același autor

Senegalezul Sadio Mane, atacantul echipei engleze de fotbal FC Liverpool, a fost desemnat Jucătorul anului 2019 în Africa, cu ocazia unei ceremonii organizate de Confederația Africană de Fotbal (CAF) la Hurghada (Egipt), informează AFP.

Mane, ocupantul locului al patrulea în ierarhia ultimului Balon de Aur, câștigat pentru a șasea oară de argentinianul Lionel Messi, a cunoscut un an plin de succese atât alături de Liverpool (trofee în Liga Campionilor și Mondialul cluburilor), cât și cu selecționata țării sale, cu care a atins finala Cupei Africii pe Națiuni 2019.

El s-a clasat, de asemenea, pe primul loc în clasamentul golgheterilor ediției trecute a campionatului Angliei, cu 22 de reușite, la egalitate cu gabonezul Aubameyang (Arsenal).

În total, atacantul senegalez, în vârstă de 27 ani, a marcat 34 de goluri pe parcursul anului 2019, oferind totodată 12 pase decisive, în 61 de meciuri.

Jucătorul lui Liverpool l-a devansat pe coechipierul său egiptean, Mohamed Salah, fotbalistul african al anului în 2017 și 2018, și pe algerianul Riyad Mahrez (Manchester City), căpitanul și unul dintre principalii artizani ai victoriei "Vulpilor deșertului" la CAN 2019.

Este pentru prima oară când Mane primește această recompensă. Ultimul senegalez desemnat Jucătorul anului în Africa a fost El-Hadji Diouf, în 2002, un an marcat de asemenea de o finală a CAN, dar și de o calificare a "Leilor din Teranga" în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Japonia și Coreea de Sud.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5647 secunde