Instanță: Sorina poate pleca din țară

145
Instanță: Sorina poate pleca din țară - sorinamamaadoptiva27216400-1563445339.jpg

Articole recomandate

Judecătoria Slatina, județul Olt, a respins cererea procurorului general în cazul Sorina, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie din America, astfel că aceasta poate părăsi teritoriul României. Sentința nu este definitivă, procurorul general a anunțat că va face recurs. 


UPDATE: Magistrații de la Judecătoria Slatina au respins cererea procurorului general. Judecătoria Slatina a decis astăzi că Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din țară, împreună cu părinții adoptivi, o familie de români stabiliți în SUA. Sentința poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile.

Judecătoria Slatina este a cincea instanță chemată să soluționeze ordonanța președințială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinți, Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt.

Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanță președințială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Magistrații de la Judecătoria Slatina, județul Olt, sunt așteptați să anunțe, joi, o decizie în procesul Sorinei, fetița din Baia de Aramă, județul Mehedinți, adoptată de o familie din America.

Judecătorii trebuie să stabilească dacă fata poate sau nu să părăsească țara. "Prin încheierea de ședință din data de 15.07.2019 completul specializat de minori și familie, căruia i s-a repartizat dosarul nr. 6333/225/2019, a acordat termen de judecată în data de 18.07.2019, ora 10.00, pentru îndeplinirea obligațiilor stabilite în sarcina părților", a anunțat la termenul trecut Judecătoria Slatina.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat o cerere de ordonanță președințială prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Cererea a fost adresată inițial Tribunalului Mehedinți, care și-a declinat competența către Judecătoria Drobeta Turnu Severin, de unde dosarul a fost strămutat la Tribunalul Olt.

Această instanță și-a declinat, însă, competența înspre Judecătoria Slatina.

De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinței prin care a fost încuviințată adopția și a cerut suspendarea executării sentinței. Cele două solicitări au fost, însă, respinse de Curtea de Apel Craiova.

Sorina a fost luată de autorități din locuința asistentului maternal din Mehedinți care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiații familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii și strigă "mami, nu vreau să plec", în timp ce procurorul trage de ea și încearcă să o ducă la mașină, pentru a fi preluată de părinții adoptivi.

Inspecția Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a procurorului de caz, dosarul aflându-se la Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6848 secunde