Înotul românesc, în picaj! "Două treimi din înotători sunt legitimați de formă"

644
Înotul românesc, în picaj!

Articole de la același autor

Antrenorul emerit de înot prof. Octavian Tileagă a fost prezent, ieri, la Adunarea Generală ordinară a Federației Române de Natație, acolo unde s-au predat, printre altele, rapoartele de activitate ale cluburilor afiliate și ale loturilor naționale.

Cea mai îngrijorătoare problemă a ieșit la lumină în momentul în care s-a tras linie și s-a observat că numărul sportivilor legitimați fără prezență în competițiile oficiale este de două ori mai mare decât al celor care s-au aflat la start. De ce s-a ajuns în această situație?

"Vestea nu este deloc una bună pentru viitorul înotului românesc. Deci, două treimi din înotători sunt legitimați doar de formă, pentru afilierea cluburilor la FR de Natație. Dacă o primești, atunci baza, la rândul ei, primește avizul de funcționare. Iar ei fac acolo înot de întreținere sau orice altceva, numai de performanță nu! Cluburile care nu înscriu sportivi la competiții timp de trei ani sunt dezafiliate. Șase cluburi au fost radiate ieri, printre ele și clubul Laguna Constanța, dar la ei au fost altfel de probleme. Nu și-au mai achitat taxele fiindcă nu mai au unde să se pregătească. Cred că și-au încheiat activitatea de înot", a declarat profesorul Octavian Tileagă.

Reputatul tehnician de la Palatul Copiilor Constanța a rămas la nivelul federației doar ca membru al Colegiului Central al Antrenorilor.

v v v

La finele săptămânii trecute, la Bacău, a avut loc etapa regională a Campionatului Național de copii, în bazin de 50 de metri, cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani. Antrenorul Octavian Tileagă a fost prezent la concurs cu doi sportivi, Alexandru Rogoveanu și Victor Alfonzetti Farina, aflați la primul concurs oficial de asemenea nivel. Cei doi s-au comportat mai mult decât rezonabil și și-au câștigat prezența la etapa finală, ce va avea loc la mijlocul lunii iulie, la Brașov, îndeplinind baremul cu jumătate de minut.

"Cel mai bun rezultat al lui Alexandru Rogoveanu a fost un loc patru la 50 metri liber, fiind extrem de aproape de podium (32 zecimi), în timp ce Victor Farina s-a clasat în toate cele patru probe (50 metri spate, fluture, liber și 200 metri liber) undeva la mijlocul clasamentului, între locurile 15 și 20. Nici nu era programat acest concurs, însă am cedat insistențelor lor și foarte bine am făcut. Mi-au demonstrat că au un potențial real. Trebuie doar să muncească mai mult ca până acum. Sperăm să nu mai intervină alte probleme, iar bazinul de la Palatul Copiilor să fie disponibil copiilor", a completat antrenorul Octavian Tileagă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5336 secunde