În căutarea campionilor: Cupa 1 Decembrie la lupte

431
În căutarea campionilor: Cupa 1 Decembrie la lupte - incautarea-1512581032.jpg

Articole de la același autor

Week-endul recent încheiat, în sala Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", au avut loc întrecerile Cupei 1 Decembrie la lupte greco-romane și feminine, eveniment ce a făcut parte din proiectul "Campionii României în școli, licee și universități", inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret.


Peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani au fost prezenți la concurs. Sportivi legitimați la CSO Ovidiu (antrenor Grigore Gheorghe), LPS "Nicolae Rotaru" (antrenori Ioan Giuglea, Valentin Dobrin și Valentin Ștefan), CS Farul (antrenor Grigore Gheorghe), Victoria Cumpăna (antrenor George Papazou), Poseidon Limanu - 2 Mai (antrenori Cornelius Trucmel și Alina Ivan), ACS Aurora 23 August (antrenori Aurelian Marin și Gigi Ciupercă), CSS Medgidia (antrenor Daniel Toader), dar și două cluburi din Tulcea - Danubiu și CSS. Toți luptătorii au fost premiați cu dulciuri, răcoritoare, diplome și medalii. 


Invitatul de onoare a fost marele luptător constănțean Ion Draica, multiplu medaliat european, mondial și olimpic. Ajuns la 59 de ani, Draica a adus cu el câteva din cele mai importante distincții și le-a prezentat viitorilor campioni, entuziasmați de a avea în preajmă un mare campion. 


"Copiii au fost extrem de emoționați în prezența domnului Draica. Sper ca acest lucru să-i ambiționeze și să-i calce pe urme, fiindcă avem în Constanța copii talentați, cu un real potențial. Concursul a fost unul de un nivel ridicat, cu meciuri extrem de disputate între multiplii medaliați în competițiile naționale de copii și cadeți. Aș vrea să evidențiez evoluția foarte bună a sportivei Amalia Rătunzeanu, cea care a învins-o pe campioana națională la Școlare și cadeți, Ana-Maria Predică, de la Limanu - 2 Mai. De asemenea, Constantin Păun și Osman Alcan au arătat un progres semnificativ. M-am bucurat foarte mult văzând că la Ovidiu, Cumpăna sau Limanu - 2 Mai sunt foarte mulți luptători, unii chiar extrem de interesați", a declarat Ioan Giuglea, antrenor LPS și vicepreședinte al AJL Constanța. 


Competiția a fost organizată de Asociația Județeană de Lupte Constanța, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2016 secunde