Președintele FR de Box, Vasile Cîtea:

"Îmi doresc să ajungem la Jocurile Olimpice"

201

Articole recomandate

Federația Română de Box și-a fixat ca obiectiv în 2020 cucerirea de medalii de aur la toate competițiile mari la care participă pugiliștii români. 


"Aur, aur, aur. Îmi doresc medalii de la toate competițiile mari la care participăm, îmi doresc să încolțească «semințele» de valoare, de anul acesta, de la cadeți și juniori, și să crească frumos această nouă generație foarte promițătoare pe care o avem acum la copii și juniori. În primul rând, însă, îmi doresc să ajungem la Jocurile Olimpice, pentru că de participarea și comportarea la competiția supremă depinde uneori viitorul unei discipline sportive, care poate să-ți asigure pentru următorii patru ani liniștea, încrederea și chiar bugetul pentru a-ți urmări cu tenacitate obiectivele", a declarat președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea, citat de Agerpres. 


Anul 2020 va fi însă și unul de alegeri pentru conducerea FR de Box, iar Vasile Cîtea va candida pentru un nou mandat. 
"Anul viitor, vor fi alegeri pentru boxul românesc, așa că, probabil, ar trebui insistat pe promisiuni «electorale», însă aproape de finalul unui mandat de coșmar din punct de vedere al problemelor cu care ne-am confruntat, cred că vremea zorzoanelor a trecut și e timpul asumării. Îmi asum, în numele federației, crearea și implementarea unei strategii pentru următorul ciclu olimpic, care să nu fie doar pentru «a da bine», ci un contract asumat de toți cei care lucrează în box, cu responsabili direcți și obiective intermediare, urmărite strict. Îmi doresc și îmi asum o federație profesionistă la toate nivelurile, care să treacă în anul următor, pentru prima dată în istoria ei de 93 de ani, cu excedent bugetar", a mai spus Cîtea. 


Președintele FR de Box apreciază că cinci pugiliști - Robert Jitaru (cat. 57 kg), dublu campion european Under-22, Andrei Paul Arădoaie (cat. 81 kg), campion european Under-22, Cristian Filip (91 kg), Lăcrămioara Perijoc (54 kg) și Cristina Cosma (60 kg) - au cele mai mari șanse de calificare la JO 2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4767 secunde