Jocurile Olimpice 2016

Ilie Floroiu: "Sper ca măcar o medalie să ajungă la Constanța"

461
Ilie Floroiu:

Articole de la același autor

Rând pe rând, sportivii delegației României și-au croit drum către Brazilia, mai precis Rio de Janeiro, unde vor lua parte, în perioada 5-21 august, la cea mai importantă competiție de pe mapamond: Jocurile Olimpice de vară, ediția 2016. 


Lotul olimpic al România cuprinde 96 de sportivi, dintre care patru din Constanța: tenismanul Horia Tecău și cei trei legitimați la CS Farul - Cătălina Ponor (gimnastică artistică), Cristina Bujin (atletism triplusalt) și Elizabeta Samara (tenis de masă). 


Directorul Clubului Sportiv Farul Constanța, fostul mare atlet Ilie Floroiu, participant la două ediții ale Jocurile Olimpice, în 1976, la Montreal, și în 1980, la Moscova, se declară mulțumit și încrezător în șansele sportivilor săi la Rio: "Este adevărat că România dispune de un număr nu foarte mare de sportivi la Rio, dar cei care sunt acolo sunt cei mai buni pe care îi avem și trebuie să îi susținem. De la CS Farul, le avem pe cele trei fete: Ponor, Bujin și Samara. Cu puțină șansă, ar fi fost și alții, dar asta este situația și nu avem timp de regrete. Cine a lipsit ar trebui să înțeleagă faptul că trebuie să muncească mai mult". 


Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat, înaintea plecării sportivilor spre Satul Olimpic, că România și-a propus ca obiectiv câștigarea între șase și opt medalii. Încă recordman național al probelor de 5.000 și 10.000 metri, stabilite în 1978, Floroiu crede că cel mai realistic obiectiv este obținerea a șase medalii: "Măcar să obținem cele șase medalii. Eu sunt încrezător și m-aș bucura foarte tare ca România să se întoarcă acasă cu medalii la gât. Sper ca măcar una din ele să ajungă la Constanța. Faptul că Ponor a fost respon-sabilizată ca portdrapel al României îi dă mai multă forță și dorință de a arăta încă o dată lumii cât de valoroasă este. Și Eliza poate realiza ceva frumos la tenis de masă. Este o sportivă foarte valoroasă, campioană europeană, iar cu puțin noroc și inspirație, poate ajunge acolo sus. Știu că este foarte dificil cu asiaticele, dar când ai valoare, orice se poate întâmpla. Chiar dacă Bujin nu a avut rezultate extraordinare în ultimele competiții, sunt singur că și-a canalizat toată forța către Jocurile Olimpice. Cred că a intervenit și în cazul ei acel sentiment de conservare. Foarte mulți sportivi muncesc patru ani pentru un asemenea eveniment, iar când acesta este aproape, se accidentează grav și ratează competiția, din dorința de a face prea mult".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8264 secunde