Preliminariile CE de fotbal - tineret 2019

Ianis Hagi: "Două meciuri decisive pentru calificare, dar și pentru viitorul nostru"

439
Ianis Hagi:

Articole recomandate

Fotbalistul Ianis Hagi, de la FC Viitorul, a declarat că partidele cu Țara Galilor și Liechtenstein, ultimele din cadrul preliminariilor Campionatului European de tineret din 2019, sunt decisive pentru calificarea naționalei Under 21 a României, dar și pentru viitorul jucătorilor din lotul condus de Mirel Rădoi.

"Avem în față două meciuri decisive și e normal să vorbim despre calificare. Suntem conștienți că va fi greu, dar sperăm să câștigăm primul meci, cel cu Țara Galilor, și să ne facem viața mai ușoară în cel de-al doilea. Fiecare dintre jucători este conștient că aceste ultime meciuri sunt decisive și pentru viitorul nostru. Altfel îți începi cariera cu o calificare la un Campionat European de tineret, acolo unde te bați cu cele mai bune echipe din Europa. Această calificare e foarte importantă pentru un jucător. Îți începi cariera cu dreptul, jucând la cel mai înalt nivel. Ai apoi o altă motivație când faci pasul la naționala mare", a spus Ianis Hagi, citat de Agerpres.

"Până acum am jucat bine, am obținut rezultate neașteptate poate pentru unii, dar noi am simțit de la început că formăm un grup puternic, un grup unit, care poate face performanță. Mai avem un singur pas până la a obține această calificare. Toți suntem concentrați 100% pentru aceste două meciuri. Nu contează cum se marchează, cine marchează sau de câte ori, important e ca la finalul meciului noi să fim victorioși", a adăugat Ianis Hagi.

Echipa națională de tineret a României se pregătește, în aceste zile, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, pentru ultimele două partide din cadrul preliminariilor CE 2019. Vineri, 12 octombrie, de la ora 19.00, România U21 întâlnește Țara Galilor pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca, iar pe 16 octombrie, de la ora 21.00, selecționata Liechtensteinului, pe stadionul "Ilie Oană" din Ploiești.

Tricolorii mici mai au nevoie de patru puncte pentru calificarea directă la Campionatul European ce va fi găzduit, anul viitor, de Italia și San Marino. România ocupă în prezent primul loc în grupă, cu 18 puncte (8 jocuri), urmată de Bosnia - 18 puncte (9 j), Portugalia - 16 p (8 j), Elveția - 10 p (9 j), Țara Galilor - 10 p (8 j), Liechtenstein - 0 p (8 j). Cele 9 câștigătoare de grupe merg direct la turneul final, în timp ce patru dintre cele nouă ocupante ale locurilor secunde, cele mai bune, vor disputa un play-off pentru alte două locuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4865 secunde