România - Luxemburg, partidă de Cupa Davis, în week-end

Horia Tecău: "Nu subestimăm niciun adversar!"

153
Horia Tecău:

Articole de la același autor

Jucătorul de tenis constănțean Horia Tecău a declarat că nu îi cunoaște pe jucătorii luxemburghezi și va trebui să "îi ghicească" pe aceștia în timpul întâlnirii de Cupa Davis, programată, în acest week-end, la Piatra Neamț.

"Avem suficientă experiență în Cupa Davis ca să știm că nu trebuie să subestimăm niciun adversar și nicio echipă în funcție de clasamente. Abordăm acest meci ca și cum am juca împotriva celei mai bune echipe. Așa vom fi cel mai bine pregătiți pentru acest meci. Cu atât mai mult, nu îi cunoaștem pe jucătorii luxemburghezi și va trebui să îi ghicim pe parcurs. Nu avem de unde să aflăm informații despre ei, va fi o surpriză. De aceea va trebui să tratăm această întâlnire foarte serios. Ne dorim să câștigăm toate meciurile, să evoluăm bine și să trecem în turul următor. Este un format destul de diferit acum (n.r. - 2 din 3 seturi), mie îmi plăceau meciurile cu 3 din 5. Erau meciuri plăcute. Dar trebuie să ne adaptăm repede, suntem obișnuiți să jucăm și 2 din 3 seturi. Cred că acest sistem favorizează un pic echipa cu șanse mai mici, dar ne vom mobiliza să începem bine meciurile și să ne adaptăm", a afirmat Tecău.

România întâlnește, pe 3 și 4 februarie, la Sala Polivalentă din Piatra Neamț, selecționata Luxemburgului, în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis.

Echipa României este alcătuită din Marius Copil (locul 94 ATP la simplu), Horia Tecău (12 ATP la dublu), Florin Mergea (71 ATP la dublu), Nicolae Frunză (596 ATP la simplu) și Bogdan Borza (797 ATP la simplu). De partea cealaltă, din echipa Luxemburgului lipsește prima "rachetă", Gilles Muller (28 ATP), însă apar mai puțin cunoscuții Raphael Calzi (1.534 ATP - dublu), Christophe Tholl, Ugo Nastasi și Robi Tholl (toți trei fără clasament ATP). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Ianuarie 2018
Stire din Sport : "Sunt epuizată, am nevoie de odihnă"
Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Stire din Sport : "Este un vis devenit realitate"
Pagina a fost generata in 2.2848 secunde