HCDS, meci infernal în Ungaria! Calificarea în turul III al Cupei EHF se joacă la Csurgo

200
HCDS, meci infernal în Ungaria! Calificarea în turul III al Cupei EHF se joacă la Csurgo - hcds2-1570820622.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud se află în fața unei partide extrem de importante. Echipa antrenată de Djordje Cirkovic va juca, sâmbătă, în Ungaria, împotriva maghiarilor de la Csurgoi KK, în manșa secundă a turului al doilea din Cupa EHF. 


În primul meci, la Sala Sporturilor din Constanța, maghiarii s-au impus cu 24-22, într-o partidă în care constănțenii au ținut aproape de adversarii lor. Meciul tur s-a desfășurat în condiții mai puțin plăcute pentru HCDS. Clubul de la malul mării tocmai ce se despărțise de antrenorul Zvonko Sundovski, cel care și-a reziliat contractul de comun acord cu conducerea constănțeană. 


Pe banca tehnică a venit Djordje Cirkovic, antrenor care a mai fost la Constanța, chiar în momentul în care noua echipă s-a înființat. Cirkovic nu a avut prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti meciul cu Csurgo, însă le-a cerut jucătorilor săi să joace cu inima. Așa s-a și întâmplat. HCDS a jucat cu inima în fața unui public care și-a încurajat frenetic favoriții, de la primul și până la ultimul fluier al arbitrilor. 


Csurgoi KK s-a impus cu 24-22 și am putea spune că maghiarii au prima șansă la calificarea în turul al treilea al Cupei EHF, dar constănțenii nu merg în Ungaria ca mieii la tăiere. Cirkovic și-a instruit bine elevii, iar aceștia au promis să facă meciul vieții pentru a nu rata calificarea în turul III. 


Chiar dacă în campionat lucrurile nu sunt tocmai roz, HCDS se bazează pe un nucleu foarte bun de jucători care pot atinge înalta performanță. Brazilianul Fabio Rocha Chiuffa este unul dintre cei mai spectaculoși jucători ai grupării de pe litoral. Sud-americanul evoluează pe postul de extremă dreaptă, iar aruncările sale la poartă sunt intuite cu greu de goal-keeperii adverși. 
Căpitanul Zoran Nikolic este primul străin din istoria HCDS care poartă banderola pe braț. Acesta își motivează foarte bine coechipierii și le insuflă curaj pentru a evolua cât mai bine în toate meciurile. 


Constănțenii vor avea de înfruntat la Csurgo și un public extrem de vulcanic, care nu îi va menaja deloc pe băieții lui Cirkovic. Este deja știută rivalitatea între România și Ungaria atunci când vine vorba de sport, iar acest lucru probabil se va simți și la Csurgo.
Partida dintre Csurgoi KK și Handbal Club Dobrogea Sud se va disputa, sâmbătă, de la ora 18:00. 


Surpriza pregătită de George Buricea  
Antrenorul secund al HCDS, George Buricea, proaspăt retras din activitatea de sportiv, le-a pregătit o surpriză fanilor, dar și adversarilor din Liga Națională. Buricea a revenit pe teren la meciul din deplasare, cu CSM București, încheiat la egalitate, scor 20-20, și a făcut-o foarte bine din postura de coordonator de joc, reușind să înscrie și un gol. 


La finalul partidei, Buricea a explicat de ce a luat această decizie. Antrenorul Djordje Cirkovic i-a cerut secundului să revină pe teren, spunându-i acestuia că poate ajuta echipa mai mult de acolo, decât de pe bancă. 


George Buricea a explicat motivele revenirii sale pe pagina oficială de facebook a clubului. Unul dintre ele este faptul că jucătorii au fost luați la țintă de unii suporteri nemulțumiți de evoluția echipei. Buricea le-a cerut acestora să îi reproșeze lui ce au de reproșat și să îi lase pe ceilalți coechipieri să se concentreze la joc. 


De altfel, Buricea a anunțat că va planifica și o întâlnire între echipă și suporteri, pentru a lămuri situația și pentru a nu mai exista contestatari la meciurile de acasă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4048 secunde