HCDS, în fața primei victorii din campionat. La Constanța, vine CSM Făgăraș

215
HCDS, în fața primei victorii din campionat. La Constanța, vine CSM Făgăraș - hcds-1568924125.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud se pregătește intens pentru partida cu CSM Făgăraș, din etapa a patra a Ligii Naționale. Elevii lui Zvonko Sundovski și George Buricea nu au acumulat niciun punct în primele trei etape, dar ascensiunea pornește acum. 


Chiar și așa, moralul constănțenilor este unul destul de bun, după calificarea în turul al doilea al Cupei EHF, performanță reușită după ce au trecut în primul tur de turcii de la Antalyaspor. 


Meciul cu CSM Făgăraș este unul foarte important pentru echipa de la malul mării. HCDS a pierdut cu Dinamo la mare luptă, scor 27-29, după o partidă în care a avut șansa ei. Poate cu puțin noroc, handbaliștii constănțeni se întorceau de la București măcar cu un rezultat de egalitate. 


Duelul cu CSM Făgăraș va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Constanța, iar oficialii clubului de la malul mării speră ca suporterii să umple tribunele și să facă o atmosferă senzațională, astfel încât să îi împingă pe jucători spre victorie. 


Un plus pentru HCDS îl reprezintă folosirea brazilianului Fabio Rocha Chiuffa, jucător extrem de spectaculos, care până în prezent nu a avut drept de joc în Liga Zimbrilor. Sud-americanul a jucat însă în Cupa EHF, acolo unde a făcut spectacol, ori de câte ori a atins mingea. 


CSM Făgăraș se află în aceeași situație ca HCDS. Oaspeții de sâmbătă au 0 puncte în clasament după trei etape disputate și se află pe ultimul loc, sub constănțeni, HCDS având un golaveraj mai bun. 


"Nu ne mai permitem pași greșiți" 
Președintele clubului constănțean, Ionuț Stănescu, speră ca meciul cu Făgăraș să fie cel în care sportivii de la malul mării să acumuleze primele trei puncte în acest campionat. Stănescu a vorbit și despre meciul cu Dinamo, cel în care doar ghinionul a făcut ca HCDS să piardă. 
"A fost un meci bun, chiar foarte bun. Echipa începe să se lege tot mai mult. Un plus față de meciurile trecute a fost evoluția lui Omar, care a jucat foarte bine la 9 metri. Ne pregătim deja pentru jocul cu CSM Făgăraș, de sâmbătă, pe care trebuie să-l câștigăm. De acum, nu ne mai permitem pași greșiți, trebuie să adunăm puncte", a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, Ionuț Stănescu. 


După meciul cu CSM Făgăraș (Constanța, 21 septembrie), vor urma cele cu CSM Focșani (deplasare, 28 septembrie) și CSM Vaslui (Constanța, 2 octombrie), înainte de primul meci din turul II al Cupei EHF, cu Csurgoi KK, programat pe 5 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Constanța. 


Meciul cu maghiarii va fi unul extrem de important pentru dobrogeni, o eventuală victorie la un scor mai mare asigurând în mare măsură calificarea în turul următor al Cupei EHF. 


XXX 
După succesul obținut sâmbătă, 37-24 cu Dinamo, la juniori I, o parte dintre puștii antrenați de George Buricea și Enis Murtaza și-au făcut debutul la seniori, evoluând și pentru echipa a doua în prima etapă a Diviziei A, sezonul 2019-2020. Nu rezultatul a fost important. CS Medgidia s-a impus clar în Sala Sporturilor, scor 40-22, dar pentru AHC Dobrogea Sud meciul a fost un bun prilej de a-i testa pe juniorii Gabriel Preda, Adrian Stănescu (8 goluri) sau Raul Ostace (2), alături de Apostol, Moroșanu, Cazacu, Cutura, Soare, Chifor, Manea, Costea, Coman sau Chilianu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8274 secunde