HC Dobrogea Sud merge la victorie în deplasarea de la Turda

260
HC Dobrogea Sud merge la victorie în deplasarea de la Turda - handbal-1580242314.jpg

Articole de la același autor

Neînvinsă de 12 partide, HC Dobrogea Sud vrea să-și prelungească seria pozitivă pe terenul Potaissei, în etapa a 15-a, a doua din returul campionatului. Handbaliștii constănțeni au plecat, luni, cu trenul, spre Ardeal. 


Mult optimism în tabăra HCDS la plecarea spre Turda. Astăzi, de la ora 17.00, în direct la TVR 2, echipa constănțeană susține primul meci oficial din acest an, în Liga Națională. 


"Mergem mai rar cu trenul, dar acum a fost cea mai bună soluție pentru deplasarea la Turda. Avem un drum lung, vom ajunge dimineață. Ne așteaptă un meci greu acolo. Este o deplasare foarte dificilă, din toate punctele de vedere, dar sperăm să reușim să luăm puncte. Să câștigăm, de ce nu?", a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul secund George Buricea, care are ocazia să-și ia revanșa și ca jucător pentru înfrângerea din tur, de la Constanța, când a stat doar pe banca tehnică, fiind secundul lui Zvonko Sundovski la acea oră. 


În schimb, noua achiziție Ciprian Șandru se va afla într-o situație inedită: în tur a fost adversarul Constanței, el jucând atunci pentru Potaissa! Transferat în iarnă, centrul sighișorean este acum dobrogean cu acte în regulă, iar semnul victoriei făcut în gară, alături de Alexandru Andrei, înainte de urcarea în tren, spune totul despre starea sa de spirit. 


"Este un jucător de calitate, poate să ne ajute foarte mult. Avem o bancă limitată numeric și orice jucător este important pentru noi. Mai ales că, la Turda, nu sunt chiar condiții normale, este foarte complicat pentru orice echipă care joacă acolo. Dar, suntem optimiști și sperăm să începem bine anul", a spus Alexandru Buligan, antrenor cu portarii. 


Karim Hendawy, campionul Africii! 
Alexandru Buligan nu-l va avea la dispoziție pe Karim Hendawy, care a reușit, duminică seară, o super-performanță. Portarul egiptean a câștigat Cupa Africii pe Națiuni și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Egipt s-a impus în finala competiției africane chiar pe terenul rivalei Tunisia, cu scorul de 27-23. 


Brazilianul Fabio Chiuffa a jucat calificări pentru Campionatul Mondial din 2021 și a obținut biletele pentru competiția de peste doi ani. Brazilia a încheiat pe locul secund turneul de calificare disputat pe teren propriu, la Maringa, după ce a pierdut la limită, scor 24-25, meciul vedetă cu Argentina. 


"Îi așteptăm și pe cei doi, sperăm să vină sănătoși de la loturi, să abordeze noul an cu optimism. Karim are numai motive de bucurie. Chiuffa vine de acasă, unde e vară acum. Ăsta e calendarul, când ai jucători de alte naționalități, trebuie să accepți", a explicat Buligan. 


Nu mai puțin de 10 jucători au fost implicați, de la sfârșitul lunii decembrie, în acțiunile loturilor naționale: Mocanu, Iancu, Csog, Vasile (România), Chikovani (Georgia), Nikolic (Serbia), Malinovic (Bosnia și Herțegovina), Simovic (Muntenegru), Hendawy (Egipt) și Chiuffa (Brazilia). Primii opt au revenit la Constanța de mai mult timp și sunt în lotul pentru Turda. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3015 secunde