HC Dobrogea Sud a intrat în vacanță. Constănțenii au încheiat anul cu 12 victorii

228
HC Dobrogea Sud a intrat în vacanță. Constănțenii au încheiat anul cu 12 victorii - fondhcds-1576528074.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a încheiat anul cu o victorie superbă în fața Minaurului Baia Mare, scor 32-28, și a intrat în vacanță cu gândul la sărbătorile de iarnă, dar și la noul an în care echipa de pe litoral se va lupta pentru titlul de campioană națională și pentru câștigarea Cupei României. 


Handbaliștii de la malul mării le-au dăruit un joc superb suporterilor care au umplut Sala Sporturilor până la refuz, astfel că, la finalul anului, HCDS ocupă locul 5 în clasamentul Ligii Naționale. 


Echipa de la malul mării are 12 victorii și este pe val înaintea vacanței de iarnă. HCDS este calificată în Final Four-ul Cupei României, acolo unde au mai ajuns CSM Bacău, SCM Politehnica Timișoara și Dinamo București. 


Odată cu noul an, la HCDS ar putea apărea și jucători noi, care să completeze lotul și care să pună umărul la câștigarea campionatului sau a Cupei României. Până în prezent, cei care au intrat pe teren și-au făcut bine treaba și speră să mențină același ritm și în 2020. 


Antrenorul secund George Buricea a discutat cu principalul Djordje Cirkovic și cei doi au decis ca veteranul constănțenilor să ajute echipa din teren. Buricea și-a luat în serios rolul de coordonator de joc și a fost în mai multe rânduri decisiv pentru formația de pe litoral. 


Sârbul Zoran Nikolic este primul căpitan străin al unei echipe de handbal constănțene și acesta își face foarte bine treaba. Nikolic își motivează la fiecare meci coechipierii și de cele mai multe ori îi pune pe aceștia în valoare cu foarte multe pase. 
Brazilianul Fabio Rocha Chiuffa a trecut peste momentele dificile, în care jocul său nu a fost chiar la înălțime, dar a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, la partida cu Minaur, că este în stare să facă lucruri extraordinare pe teren. Atât la meciul cu CSM Alexandria, din Cupa României, cât și la partida cu băimărenii, Chiuffa și-a ridiculizat adversarii și și-a etalat stilul spectaculos de joc. 


XXX 
Una peste alta, a fost un an bun pentru HCDS, care, chiar dacă nu mai este prezentă în competițiile europene, își face bine treaba pe plan intern. Distanța față de primul loc nu este foarte mare, astfel că, odată cu reluarea meciurilor, constănțenii ar putea să înceapă o cursă de urmărire a liderului Dinamo. 


Primul meci oficial din 2020 pentru HCDS se va disputa pe 29 ianuarie, în deplasare, cu Potaissa Turda, echipă care se află pe locul al doilea în campionat în acest moment. Constănțenii au de luat o revanșă în fața echipei care i-a învins în manșa tur la Constanța, scor 32-27.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7505 secunde