Haltere: România are ca obiectiv câștigarea a 4 medalii la Campionatele Europene de la Izvorani

120
Haltere: România are ca obiectiv câștigarea a 4 medalii la Campionatele Europene de la Izvorani - nicuvlad-1520960700.jpg

Articole recomandate

Președintele Federației Române de Haltere (FRH), Nicu Vlad, a declarat, marți, pentru AGERPRES, că delegația României are ca obiectiv câștigarea a 4 medalii la Campionatele Europene care se vor desfășura între 26 martie și 1 aprilie în Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani.


"Vom avea maximum de sportivi pe care îi permite regulamentul, opt la masculin și opt la feminin. Ca obiectiv, noi ne propunem să câștigăm patru medalii, două în probe olimpice și două în probe neolimpice. Eu sunt optimist de fel, așa că sper chiar să ne depășim ce ne-am propus, mai ales că de data asta jucăm pe teren propriu, cum se spune", a spus Nicu Vlad, care a adăugat că la competiție vor participa aproximativ 250 de sportivi din 35 de țări.


În ceea ce privește locul organizării, președintele FRH a menționat că a fost aleasă sala de la Izvorani din lipsa altor soluții viabile. "Am primit târziu decizia de a găzdui această competiție, iar Sala Polivalentă din Capitală, cea care se preta la un asemenea eveniment, este ocupată în acea perioadă. Așa că nu prea am avut de ales și vom organiza la Izvorani. Suntem mulțumiți de condițiile de acolo, e o sală frumoasă, mai punem câteva rânduri de scaune și cred că poate primi până în 1.000 de spectatori. Intrarea în toate cele opt zile de competiție va fi liberă", a afirmat oficialul.


Cheltuielile privind organizarea acestei ediții a Campionatelor Europene în România se ridică la "câteva sute de mii de euro", a anunțat Nicu Vlad. "Fondurile pentru organizare sunt în principal de la Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, dar și din sponsorizări și parteneriate. Avem o problemă legată de costurile privind producția TV, pentru că eu mă așteptam să fie mai mici, dar nu e chiar așa. Noi suntem obligați, ca și organizatori, să asigurăm producția TV a acestui eveniment. Sunt însă optimist că vom mai găsi un sponsor și pentru finanțarea acestei producții", a precizat el.


Campionatele Europene de haltere de la Izvorani vor fi transmise în peste 150 de țări din întreaga lume. "Audiența va fi uriașă pentru aceste Campionate Europene pentru că vor fi transmise în țară de TVR, iar în străinătate de Eurosport. În total vor fi acoperite peste 150 de țări din întreaga lume", a precizat Vlad.


România va găzdui Campionatele Europene de haltere seniori în perioada 26 martie - 1 aprilie după ce Albania a anunțat că nu o mai poate organiza din cauza unor probleme administrative.


Aceasta este a doua modificare efectuată de Federația Europeană de Haltere privind țara organizatoare a CE 2018. Albania a primit organizarea Campionatelor Europene la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut după ce țara desemnată inițial, Turcia, a primit interdicția de a participa timp de un an la competiții din partea Federației Internaționale ca urmare a cazurilor de dopaj de la Jocurile Olimpice din 2008 și 2012.


La începutul acestui an Federația Europeană de Haltere (EWF) a anunțat că Albania nu mai poate organiza nici ea CE 2018 deoarece întreg Comitetul Executiv al Federației Albaneze a demisionat tot din cauza unor probleme de dopaj.


România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972 la Constanța și în 2009 la București.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8773 secunde