Gimnastele se "încălzesc" pentru Naționale la Cupa "Nadia Comăneci" și Cupa "Cetate Deva"

296
Gimnastele se

Articole de la același autor

La sfârșitul acestei săptămâni, CS Farul și CSS 1 vor participa cu grupele de gimnaste junioare la mai multe competiții în vederea verificării pentru Campionatele Naționale. Astfel, peste 50 de gimnaste cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani vor concura la Cupa "Nadia Comăneci" - gimnastică artistică și Cupa "Cetate Deva" - gimnastică aerobică. 

Sezonul competițiilor pentru gimnastele junioare aproape că a început, iar CS Farul și CSS 1 Constanța își pregătesc sportivele pentru participarea la Naționale. În acest sens, CS Farul a trimis două grupe la prima ediție a Cupei "Nadia Comăneci" - concurs de gimnastică artistică destinat fetițelor cu vârste de 9 și 10 ani - care va debuta astăzi, la Sala Polivalentă din Onești.

De la Farul, prima grupă este coordonată de antrenoarea Camelia Voinea, în componență: Maria Ilie, Miruna Georgescu, Bianca Mărgărit, Alexandra Dinove, Ana-Maria Prătuțu, Corina Petre, Luiza Popa, Ana-Maria Țuțuianu; a doua grupă este condusă de Clemența Garabet și este formată din Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu și Nicole Coman. O mare parte din participante vor concura pentru prima oară la o competiție sportivă.

"Ținând cont că fetele sunt la primul concurs, înaintea Naționalelor trebuie să capete o experiență, să vadă ce înseamnă să participe cu alte gimnaste din țară, contactul cu alte aparate. Orice început este greu, mai ales la vârsta lor fragedă", a declarat Camelia Voinea.

Premiile, asigurate de fundația care poartă numele primei gimnaste din lume notată cu 10, vor consta în păpuși Nadia și în cartea autobiografică a fostei mari sportive, "Scrisori către o tânără gimnastă". De asemenea, trofeul destinat câștigătoarelor va avea chipul Nadiei.

Campionatul Național se va desfășura pe 24 mai, la Buzău, însă până atunci se vor mai derula și alte competiții.

"Pe 10-11 mai, vom merge și la Bârlad, la Cupa Andreea Răducan. Trebuie să le verificăm pentru Naționale. Au vârstă de participare pentru Jocurile Olimpice din 2020. Să fie sănătoase, pentru că au șanse toate să fie cooptate la lotul național. Vor mai avea de muncă", a precizat antrenoarea Clemența Garabet.

Un alt concurs național la care vor participa toate cluburile din țară se desfășoară sâmbătă și duminică, la Deva. Competiția intitulată Cupa "Cetate Deva" este rezervată gimnasticii aerobice, iar din Constanța vor face act de prezență 30 sportive de la Farul și 16 de la CSS 1. Se va participa la toate categoriile de junioare, adică junioare 3 (9-11 ani), junioare 2 (12-14 ani) și junioare 1 (15-17 ani).

"Este o verificare, pentru că în luna mai plecăm la o competiție internațională în Bulgaria, la care vom concura și cu sportivii mai mari. Este primul concurs din 2013. Verificăm juniorii 1, care au Europene la sfârșitul acestui an. La clubul Farul, 7-8 copii sunt componenți ai lotului național. Ne așteptăm la medalii de la ambele cluburi", a declarat antrenoarea Cristina Spînu, care activează atât pentru CS Farul, cât și pentru CSS 1 Constanța.

Din colectivul CS Farul, mai fac parte antrenoarea Cristina Dulgheroiu și coregrafa Nicoleta Dendiu, iar din cel al CSS 1 Constanța - antrenoarea Nicoleta Copoiu și coregrafa Voicica Mihalache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5521 secunde