GALERIE FOTO - FRANȚA, CAMPIOANĂ MONDIALĂ, DUPĂ VICTORIA CU CROAȚIA, LA CM 2018

109
GALERIE FOTO - FRANȚA, CAMPIOANĂ MONDIALĂ, DUPĂ VICTORIA CU CROAȚIA, LA CM 2018 - mandzukicrecordnegativinfrantacr-1531678849.jpg

Articole recomandate

Selecționata Franței a câștigat al doilea său titlu mondial, după ce a învins echipa Croației cu scorul de 4-2 (2-1), duminică, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în finala Cupei Mondiale de fotbal 2018, din Rusia, scrie Agerpres.

''Les Bleus'' au jucat a treia lor finală, după cea din 1998, în care au învins Brazilia, și după cea pierdută în 2006 în fața Italiei. Echipa lui Deschamps se încununează campioană mondială la doi ani după ce a pierdut finala EURO 2016, pe teren propriu, în fața Portugaliei.

Francezii și-au făcut jocul lor obișnuit, pragmatic, câștigând prin golurile marcate de Mario Mandzukic (18, autogol), Antoine Griezmann (38 - penalty), Paul Pogba (59) și Kylian Mbappe (65), în timp ce pentru croați au punctat Ivan Perisic (28), Mario Mandzukic (69).

Croația și-a depășit performanța din 1998, când cucerea medaliile de bronz, dar a fost lipsită de șansă, oferind practic cadou adversarei primele două goluri, au autogol și un penalty. Echipa lui Dalic a plătit și tribut oboselii acumulate după ce în cele trei meciuri anterioare a jucat prelungiri, mai scrie Agerpres.

Franța, cu o medie de vârstă de 26 ani și 10 zile la startul competiției (14 iunie), a devenit cea mai tânără campioană mondială de la Brazilia 1970, sud-americanii având atunci o medie de 25 de ani și 5 zilei.

Deschamps a devenit al treilea om care câștigă Cupa Mondială atât ca jucător, cât și ca antrenor, după Mario Lobo Zagallo și Franz Beckenbauer. Brazilianul Zagallo a câștigat, ca jucător, titlul mondial cu Selecao în Suedia 1958 și Chile 1962, iar apoi a condus naționala "Canarinha" la victorie în Mexic 1970, având și o finală pierdută în 1998. Germanul Beckenbauer a participat la două finale ca jucător, în Anglia 1966; pierdută în fața echipei gazdă, și Germania 1974, pe care a câștigat-o. Ca selecționer, el a condus Nationalmannschaft în finalele din Mexic 1986, pierdută în fața Argentinei lui Maradona, și Italia 1990, câștigată în fața acelorași adversari.

Croația a început mai bine jocul și a presat, însă prima oportunitate a venit în min. 15, când centrarea Perisic lui în fața porții a fost respinsă de Umtiti.

Franța a reușit să deschidă scorul în min. 18, când Grizemann a executat o lovitură liberă de la 25-26 metri, iar Mandzukic a deviat balonul în propria poartă.




Croații nu s-au clătinat și au căutat egalarea, iar Vida (21) a reluat cu capul peste poartă la centrarea lui Modric. Același Vida l-a blocat excelent pe Mbappe (23), în situație bună de atac. Croația a fost periculoasă în min. 24, Mandzukic a centrat în careu, dar Rakitic a reluat din voleu mult peste poartă.

Croația a egalat în min. 28, prin Perisic, cu un șut din careu, după o minge așezată de Vida.



Franța a trecut din nou în avantaj, în min. 38, când Griezmann a marcat din penalty, după un henț comis de Perisic, la care arbitrul Pitana a consultat sistemul video.



Croații au dominat finalul primei reprize, dar Mandzukic a fost neatent după o reluare slabă din care a lui Rebic (40), Lovren (43) a tras din careu, dar Pogba a acordat corner, iar Vida (min. 45+1) a trimis pe lângă poartă din centrarea lui Rakitic.

În partea secundă, Griezmann a șutat de la 24 de metri, dar Subasic a reținut (47).

Croații au avut o situație bună de egalare, dar Lloris a respins peste transversală șutul lui Rebic (48), bine angajat de Rakitic. Lloris (49) a avut o ieșire oportună, în fața lui Mandzukic.

Mbappe (52), lansat de Pogba, l-a depășit pe Vida, dar șutul său a fost blocat de Subasic.

Franța s-a desprins în min. 59, după ce Pogba a marcat cu un șut din marginea careului, după o primă tentativă blocată. Croații au acuzat lovitura și Brozovic (61) a respins salvator din 6 metri, din fața lui Griezmann. ''Les Bleus'' au tranșat disputat după golul lui Mbappe (65), marcat cu un șut de la 25 de metri, portarul Subasic fiind din nou prins pe picior greșit. Kylian Mbappe, la vârsta de 19 ani și 207 zile, a devenit al doilea cel mai tânăr marcator într-o finală de Cupă Mondială, după Pele, care a marcat o dublă în finala cu Suedia, din 1958, la doar 17 ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3298 secunde