Fotbalul românesc, în doliu. S-a dus "Minunea Blondă"…

172
Fotbalul românesc, în doliu. S-a dus

Articole de la același autor

Fotbalul românesc este în lacrimi. Ilie Balaci, marele fotbalist al Craiovei Maxima și al echipei naționale, a murit, ieri, din cauza unui atac cerebral. La ora 9.40 a fost anunțat un apel la 112, iar un echipaj al SAJ Dolj s-a deplasat de urgență la casa fotbalistului. Balaci a fost găsit în stop cardio-respirator, iar medicii nu au mai putut face nimic.

Foștii mari fotbaliști români au ținut să îi aducă un omagiu lui Balaci, iar cele mai importante cluburi din țară au ținut, la rândul lor, să-și arate respectul pentru cel care a fost Ilie Balaci.

"Nu există cuvinte ca să exprime durerea acestei pierderi imense. Odihnește-te în pace, Ilie Balaci!", a scris Gheorghe Hagi pe Facebook. La rândul său, Gheorghe Popescu, fost căpitan al Universității Craiova, a scris în aceeași rețea de socializare: "Atât timp cât cerul e albastru, vei fi deasupra tuturor. Zbor lin, înger al Universității!".

Fostul atacant Adrian Mutu a transmis: "Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet drag! Prea repede te-ai stins, ai fost și ești un înger! Multe lacrimi pentru tine, nu o să fii uitat niciodată! Dor și durere!".

v v v

Ilie Balaci s-a născut la Bistreț (județul Dolj) și a fost unul dintre cei mai tineri debutanți la echipa națională, la vârsta de 17 ani, 6 luni și 10 zile, pe 23 martie 1974, pe Parc des Princes, la un meci cu Franța.

A câștigat trei titluri de campion al României și patru Cupe ale României cu Universitatea Craiova, echipă pentru care a evoluat în cea mai mare parte a carierei, iar înainte de a se retrage din activitate, în 1988, a mai evoluat la FC Olt și Dinamo.

A fost desemnat "Cel mai bun fotbalist român" al anului în 1981 și 1982. În Divizia A, are 349 de prezențe și 84 de goluri, în cupele europene a marcat de 7 ori în cele 38 de apariții, în vreme ce la națională are 69 de selecții și 8 goluri.

Ca antrenor, cele mai mari succese le-a înregistrat în țările arabe, cucerind numeroase trofee în Tunisia, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită sau Qatar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Octombrie 2018
Stire din Sport : Gură de oxigen pentru SSC Farul
Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Stire din Sport : Derby de tradiție pentru SSC Farul
Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Stire din Actual : DOLIU ÎN LUMEA MODEI! A murit o legendă
Pagina a fost generata in 0.7843 secunde