Fotbal: Estonia - România 0-2, în preliminariile CM 2014

383
Fotbal: Estonia - România 0-2, în preliminariile CM 2014 - piti-1347107095.jpg

Articole recomandate

Naționala de fotbal a României a debutat cu dreptul în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, victorie cu scorul de 2-0 (0-0), seara trecută pe ''Le Coq Arena'' din Tallinn, în Grupa D. România s-a impus prin golurile marcate de Gabriel Torje (55), Ciprian Marica (75) și a reușit o victorie importantă în tentativa de calificare la Mondialul din Brazilia.

Prima repriză a fost una ternă, în care jocul s-a desfășurat între cele două careuri, ambele echipe riscând foarte puțin. Fiecare echipă a avut câte o ocazie de gol, gazdele în min. 8, prin Oper, care a tras un șut din întoarcere, dar pe lângă poartă, iar tricolorii prin Tănase (12), al cărui voleu a fost reținut de Pareiko, după corner executat de Bourceanu.

La reluare, românii au fost mai activi și și-au creat câteva situații, dar nu foarte periculoase: Marica (48) a tras un șut pe lângă poartă, iar Grozav (52) a trimis prin fața porții, din unghi.

România a reușit deschiderea scorului în min, 55, când Marica a centrare excelent în fața porții, iar Torje a profitat de neatenția fundașului Teniste: 0-1.

Marica a fost și el aproape de gol (72), dar a tras pe lângă poartă, la colțul lung, la capătul unei faze frumoase de contraatac. Atacantul lui Schalke a reușit să înscrie în min. 75, cu un șut la colțul scurt, după o minge primită de la Torje: 0-2.

Tricolorii au controlat jocul tactic până la final, ținând mingea departe de poarta lui Lobonț.

România a obținut o victorie meritată, după o primă repriză modestă și o repriză secundă mult mai bună, iar marți 11 septembrie va înfrunta Andorra, pe Arena Națională din București. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Sport : FC Farul, prima "minune" cu Artimon pe bancă?
Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Sport : Fotbal / Săgeata Năvodari, lidera Seriei I
Pagina a fost generata in 0.6115 secunde