Fotbal: Comisia de etică a FIFA vrea suspendarea pe viață a lui Michel Platini

90
Fotbal: Comisia de etică a FIFA vrea suspendarea pe viață a lui Michel Platini - michelplatini-1448377046.jpg

Articole recomandate

Camera de instrucție a justiției interne din cadrul Federației Internaționale de Fotbal a solicitat suspendarea pe viață a francezului Michel Platini, actualul conducător al UEFA și candidat la președinția FIFA, în urma scandalului de corupție în care acesta este implicat.



Anunțul de marți a fost făcut de avocatul lui Platini, Thibaud d'Ales, care a calificat solicitarea camerei drept "pur și simplu scandaloasă" și "disproporționată", potrivit Agerpres.ro.

Michel Platini a fost suspendat provizoriu, pentru 90 de zile, de către comisia de etică a FIFA, din cauza unei plăți "suspecte" de 1,8 milioane euro primită din partea lui Joseph Blatter, președintele FIFA, în anul 2011, pentru serviciile francezului în calitate de consilier în perioada 1999-2002. Blatter a primit la rândul său o suspendare similară, în același caz.

"Camera de instrucție a Comisiei de Etică a FIFA a cerut suspendarea pe viață a lui Michel Platini, după cum am văzut în dosarul care ne-a fost transmis. Regret că acest lucru s-a aflat, deoarece procedura ar fi trebuit să beneficieze de cea mai mare confidențialitate", a declarat pentru AFP avocatul Thibaut d'Ales, acuzând, totodată, existența unei "strategii pentru eliminarea candidatului Platini".

Fostul internațional francez este suspendat din orice activitate legată de fotbal până pe 5 ianuarie, dar candidatura sa la președinția FIFA va putea fi analizată doar după eventuala ridicare sau expirare a sancțiunii.

Camera de judecată a Comisiei de Etică a FIFA urmează să anunțe verdictul final în cazul lui Platini și Blatter, în cursul lunii decembrie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Stire din Actual : Criza imigranților. UEFA, donație de milioane
Pagina a fost generata in 2.0614 secunde