Flacăra olimpică, purtată de un român pe teritoriul Marii Britanii

344
Flacăra olimpică, purtată de un român pe teritoriul Marii Britanii - oli-1337540538.jpg

Un român stabilit de opt ani în Marea Britanie va purta flacăra olimpică în centrul orașului Leeds, pe o distanță de trei sute de metri, informează un comunicat al Ambasadei României în Regatul Unit.

"Dan Alexandru Dumitru, un român stabilit de opt ani în Marea Britanie, a fost selecționat de Lloyds Bank, cel de-al treilea sponsor și partener oficial al Jocurilor Olimpice, să poarte flacăra olimpică în centrul orașului Leeds, la 25 iunie 2012, orele 07.30, pe o dis-tanță de 300 de metri", precizează comunicatul ambasadei, remis, sâmbătă, agenției MEDIAFAX.
Nominalizarea a fost făcută de membrii Parohiei Ortodoxe "Sf. Macarie cel Mare" din Leeds, pentru "întreaga activitate de voluntariat pe care a desfășurat-o în ultimii cinci ani prin participare la diverse competiții sportive în scopuri caritabile".
"Românii din Marea Britanie au șansa de a scrie istorie odată cu Jocurile Olimpice și în acest fel lăsăm un exemplu generațiilor de români care ne vor urma pe aceste meleaguri. Ca orice eveniment sportiv, Olimpiada vine și pleacă, dar cred că este important ce rămâne în urma ei. Iar pentru noi, românii, este important să lase în urmă un gram de curaj. Curajul de a spune că sunt român în Marea Britanie", a declarat Dumitru, conform comunicatului.
Triplul campion olimpic la yahting, Ben Ainslie, a dat start, sâmbătă, periplului din Marea Britanie al torței olimpice, care se va încheia la Londra, în data de 27 iulie, când va începe competiția internațională.
Ainslie a preluat torța la ora locală 07.15, în localitatea din extremitatea sud-vestică a Marii Britanii, în prezența a sute de spectatori, el alergând o porțiune și apoi înmânând-o sportivei Anastassia Swallow (surfing).
Flacăra olimpică a sosit în Regatul Unit vineri seară, cu o cursă aeriană specială, de la Atena, și a fost transportată cu elicopterul la Land’s End, unde a fost folosită pentru aprinderea torței.
Aproximativ 8.000 de alergători vor purta torța pe o distanță de 12.875 de kilometri pe suprafața Regatului Unit și a Irlandei. Timp de 70 de zile, torța va trece prin cel puțin o mie de orașe și sate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.5415 secunde