Filip Bacalu, primul român care a atins vârful Elbrus urmând Ruta Nordică

230
Filip Bacalu, primul român care a atins vârful Elbrus urmând Ruta Nordică - filip-1535044163.jpg

Articole recomandate

 Alpinistul Filip Bacalu, în vârstă de 42 de ani, a devenit primul român care atinge Elbrus (Rusia), al zecelea cel mai înalt vârf din lume (5.642 m), urmând Ruta Nordică. 


"Alpinistul Filip Bacalu a atins vârful Elbrus (5.642 m) urmând Ruta Nordică și a devenit astfel primul român care realizează această performanță. Ruta Nordică a muntelui Elbrus începe de la 2.500 m, unde este tabăra de bază, apoi se urcă până la 3.800 m, unde este ultima tabără. De aici, fiecare își ia deciziile în legătură cu atacarea vârfului aflat la o diferență de nivel de peste 1.800 m. Urcarea în ziua de vârf este dură, intensă, ritmul cardiac alert, oxigenul tot mai prețios, temerarii din ce în ce mai puțini, dar vârful mereu mai aproape. Fiecare pas este un efort de voință și o luptă cu propriile limite. Filip a atins vârful după un efort de 6 ore la temperatura de -16 grade și un vânt descurajant. Frumusețea peisajului la răsărit de soare, din cel mai înalt punct al Europei a fost, însă, inegalabilă, făcând ca orice efort să merite din plin. Într-un gest de onoare, Filip a legat un mic steag românesc pe vârful Elbrus", se arată într-un comunicat remis Agerpres. 


"Am venit aici să urc pe această rută indiferent cât de greu este", a declarat alpinistul. 


Filip Bacalu este sportiv al Federației Române de Alpinism și Escaladă, legitimat la Clubul Sportiv Montan Altitudine. Profesor universitar și doctor în filologie, Filip îmbină cariera profesională cu pasiunea montană. A descoperit munții înalți și alpinismul de altitudine târziu, însă, odată ce a făcut-o, a început o efervescentă activitate de antrenament și pregătire sportivă, urmată de ascensiuni ale culmilor montane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6215 secunde