Cupa Mondială de la Whistler (Canada)

Fetele profesorului Paul Neagu strâng puncte pentru JO 2018

236
Fetele profesorului Paul Neagu strâng puncte pentru JO 2018 - fetele-1511799373.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă suntem în ultimele zile de toamnă,iar fulgii de zăpadă încă nu și-au făcut apariția, sporturile de iarnă și-au intrat pe deplin în drepturi. Fetele antrenate de profesorul Paul Neagu au dus bobul tricolor în Canada și adună punctele necesare calificării la Jocurile Olimpice din 2018.

Echipajul Maria Constantin/Florentina Iusco s-a clasat pe locul 13 în clasamentul general al probei feminine de bob 2 din cadrul etapei de Cupă Mondială de la Whistler (Canada), timpul înregistrat de sportivele antrenate de profesorul Paul Neagu fiind 1:48.51, cu o secundă și 84 sutimi mai slab decât al campioanei.

La startul reuniunii s-a mai aliniat un bob românesc. Pilotat de Andreea Grecu și având-o pe Beatrice Puiu pe post de împingătoare, acesta a terminat concursul pe locul 17, cu timpul de 1:50.11.

Medalia de aur a revenit puternicului echipaj al țării gazdă alcătuit din Kaillie Humphries (pilot) și Melissa Lotholz (împingător; 1:46.67), în timp ce medaliile de argint și bronz au fost adjudecate de două echipaje ale Statelor Unite ale Americii, multiple medaliate mondiale și olimpice: Jamie Greubel Poser/Aja Evans (1:47.15), respectiv Elana Meyers Taylor/Kehri Jones (1:47.50).

"Etapa de Cupă Mondială de la Whistler a adus la start nu mai puțin de 23 de echipaje și fac precizarea că în Top 12 au intrat mari campioane, din Canada, SUA, Rusia, Austria, Germania, Elveția și Marea Britanie. Obiectivul nostru este să acumulăm puncte, cât mai multe puncte, astfel încât să ne calificăm la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud), din februarie 2018, cu două echipaje, pilotate de Maria Constantin și Andreea Grecu", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul lotului național feminin de bob al României, prof. Paul Neagu.

După aventura de peste Atlantic, tricolorele vor reveni, curând, în Europa, unde vor participa la alte cinci etape de Cupă Mondială.

v v v

"În acest moment, sportivii români sunt în curs de calificare pentru JO 2018. Nicio națiune nu și-a asigurat deja sportivii calificați. Regulamentul prevede că la sfârșitul lunii decembrie se încheie calificarea pentru sanie - se adună punctele acumulate în toate competițiile de Cupă Mondială, Cupa Europei - la care ai participat, se trage linie și la 31 decembrie vom ști care ne sunt sportivii calificați.

La bob, este valabilă aceeași procedură, dar până la data de 15 ianuarie 2018. Așteptăm calificări de la echipajele de bob - feminin și masculin - și de la lotul de sanie. Avem două echipaje de fete - bob de 2, avem două echipaje de bob de 2 la băieți și două echipaje de bob 4 la băieți. Obiectivul nostru este să calificăm trei dintre aceste echipaje", a declarat Florian Țicu, secretarul general al Federației Române de Bob și Sanie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3111 secunde