Fed Cup: Konta o învinge pe Cîrstea și egalează situația în meciul România - Marea Britanie

139
Fed Cup: Konta o învinge pe Cîrstea și egalează situația în meciul România - Marea Britanie - johannakontaofb3559882b-1492868112.jpg

Articole de la același autor

Johanna Konta a învins-o pe Sorana Cîrstea cu 6-2, 6-3, sâmbătă, la Tenis Club IDU din Mamaia, și a egalat scorul în meciul dintre echipele României și Marii Britanii, 1-1, în barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

Konta (25 ani), numărul 7 mondial, s-a impus după o oră și 26 de minute de joc efectiv, în fața Soranei Cîrstea (27 ani, 62 WTA), care a înlocuit-o sâmbătă pe Irina Begu, care a acuzat o contractura musculară.

Konta a dominat primul set, adjudecat în 35 de minute, cu 6-2.

În setul secund, Cîrstea a arătat un reviriment, a condus cu 1-0 și 2-1, scor la care Ilie Năstase, căpitanul nejucător al României, a avut o discuție cu arbitrul de scaun, a intervenit apoi și arbitrul oficial, iar Năstase a fost trimis în tribună, pentru ca apoi să fie evacuat din incinta terenului.

Locul său pe bancă a fost luat de jucătoarea Monica Niculescu. Cîrstea a reușit apoi un break și s-a desprins la 3-1, dar meciul a fost întrerupt din nou de arbitrul elvețian. Konta, hărțuită verbal din tribună, a izbucnit în lacrimi și a fost nevoie ca Simona Halep să facă un apel la spectatori pentru a păstra decența în timpul meciului.

Crainicul a făcut un nou apel spectatorilor, avertizându-i că echipa României poate fi descalificată.

Cîrstea și Konta au reluat jocul după trei minute de încălzire, dar românca nu și-a mai regăsit ritmul, Konta reușind punct după punct, încheind cu 6-3.

Sorana a reușit 16 winners, față de 20 ai britanicei. Românca a comis 31 de greșeli neforțate, față de 28 ale Johannei Konta.

Simona Halep a învins-o pe Heather Watson cu 6-4, 6-1 în primul meci de sâmbătă.

Duminică, de la ora 11,00, va avea loc meciul Halep — Kont, urmat de Begu — Watson.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2017 secunde