FC Viitorul, câștigătoarea Cupei României. Finala, decisă în prelungiri

246
FC Viitorul, câștigătoarea Cupei României. Finala, decisă în prelungiri - fotbalviitorul-1558887932.jpg

Articole de la același autor

FC Viitorul a câștigat, în premieră, Cupa României, după ce s-a impus, scor 2-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, sâmbătă seară, în marea finală de la Ploiești, în fața Astrei Giurgiu. Pentru echipa lui Gheorghe Hagi, acesta este al doilea trofeu din palmares, după titlul național cucerit în 2017. 


Deși constănțenii s-au aflat la cârma jocului și în prima repriză, Astra a fost cea care a deschis scorul. Era min. 41, când constănțeanul Denis Alibec a trimis balonul în poartă, din lovitură liberă, însă cu largul concurs al portarului Cojocaru. Eroarea l-a costat scump de goal-keeper-ul Viitorului: enervat la culme, Hagi a luat decizia de a-l scoate dintre buturi, poarta fiind apărată, în repriza secundă, de rezerva Tordai. 


La reluare, tot Viitorul a fost vioara întâi și, după ce șutul-bombă al lui Băluță (min. 56), de la 35 de metri, a trecut puțin pe lângă vinclu, a venit și egalarea. Ianis Hagi a executat bine o lovitură de colț, iar fundașul Ghiță, scăpat din marcaj, a trimis cu capul balonul în poarta lui Lazar. 


Ghinioanele s-au ținut apoi ca scaiul de Astra: Alibec s-a accidentat și a ieșit din joc, iar în min. 81, Romario Pires a comis un fault prostesc, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. 


Viitorul ar fi putut încheia conturile în timpul regulamentar, dar Ianis Hagi (min. 82), Eric (min. 86) și Calcan (min. 87) au ratat ocazii bune și meciul a intrat în prelungiri. 


În ciuda presiunii constănțene, se părea că se va ajunge la penalty-uri, însă Viitorul a dat lovitura în min. 105+1, când Eric a reluat în plasă centrarea lui Mladen, lăsată să treacă de Calcan. Ultimul moment tensionat al finalei a fost în min. 115, când Begue a trimis mingea peste Tordai, dar Ghiță a respins miraculos, de pe linia porții. 


De altfel, Virgil Ghiță, grație golului egalizator și intervenției prin care a evitat egalarea, a fost desemnat jucătorul finalei, fundașul Viitorului fiind premiat de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță. 


De victoria Viitorului se bucură, cel puțin la fel mult, Universitatea Craiova, care a terminat pe locul 4 în Liga I și care se califică astfel în Europa League (primul tur preliminar). Echipa lui Hagi va intra din turul al doilea preliminar al Europa League. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6243 secunde