FC Viitorul acuză FCSB și LPF de încălcarea regulamentului

251
FC Viitorul acuză FCSB și LPF de încălcarea regulamentului - gheorghehagi-1495207100.jpg

Articole de la același autor

Clubul FCSB urgentează procedurile juridice pentru a putea merge cât mai repede la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, acolo unde va încerca să aibă câștig de cauză și să "smulgă" titlul celor de la FC Viitorul.

Primul pas pentru acest demers este acela ca Fe-derația Română de Fotbal să valideze clasamentul oficial al Ligii l, urmat de trimiterea către UEFA a listei de echipe calificate în cupele europene. Pe baza acestora, FCSB ar avea suport regulamentar să depună contestație. Problema aste alta: campionatul nu s-a terminat. Mai sunt patru etape din play-out, ce se vor termina pe 3 iunie. Se pare că Liga Profesionistă de Fotbal este de acord cu solicitarea conducătorilor de la FCSB și au transmis Comitetului Executiv spre aprobare clasamentul echipelor care au participat în play-off. Lucru ce i-a luat prin surprindere pe constănțeni, aceștia condamnând lipsa de profesionalism și încălcarea regulamentului de către LPF.

Astfel, FC Viitorul a emis un comunicat prin care declară că nu se lasă intimidată de tertipurile folosite de FCSB, însă condamnă încălcarea regulamentului de către LPF.

"Nu suntem intimidați de posibilul demers pe care un alt club dorește să-l urmeze, însă, în ciuda dispozițiilor regulamentare, nu înțelegem de ce, la solicitarea expresă a unui club și în interesul particular al acestuia, se folosește altă practică față de anii precedenți, în condițiile în care Comitetul Executiv al FRF va aproba numai clasamentul final al competiției", anunță constănțenii.

Motivul pentru care FCSB se grăbește e simplu. Trecerea contestației prin Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor a Comisiei de Apel și a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane durează cel puțin două luni, timp în care UEFA va trage la sorți tururile preliminare, atât din Europa League, cât și din Champions League. FCSB dorește titlul și implicit mutarea sa pe tabloul preliminar al campioanelor din Champions League. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6539 secunde