FC Viitorul a scăpat de Antwerp! Ce adversară va avea în Europa League

211
FC Viitorul a scăpat de Antwerp! Ce adversară va avea în Europa League - fotbal-1563377515.jpg

Articole recomandate

Tribunalul belgian de arbitraj pentru sport (CBAS) a decis, ieri, că echipa de fotbal KV Mechelen nu va juca în acest sezon în Europa League, astfel că Antwerp nu va fi adversara Viitorului în turul 2 preliminar al acestei competiții.

CBAS a luat, ieri, o a doua decizie în cadrul procedurii disciplinare împotriva clubului KV Mechelen și a unor persoane implicate în scandalul meciului Mechelen - Waasland-Beveren, ce a avut loc pe 11 martie 2018, meci suspectat că a fost trucat.

CBBAS decisese, pe 10 iulie, că Mechelen nu poate fi retrogradată, dar nu se pronunțase în privința vinovăției și a sancțiunilor. Ieri, CBAS s-a pronunțat și a confirmat decizia camerei de apel a comisiei de litigii a Federației belgiene de fotbal: KV Mechelen și patru oficiali ai săi au fost găsiți vinovați de acte de falsificare a competiției.

CBAS a hotărât că Mechelen va putea juca în prima divizie, dar este exclusă din Cupa Belgiei și Europa League. Echipa, câștigătoare a Cupei Belgiei, își câștigase dreptul să evolueze în grupele Europa League.

Federația belgiană va informa UEFA și va face tot ce-i stă în putință pentru a păstra cele cinci locuri în cupele europene pentru cluburile belgiene. UEFA va aplica propria sa procedură disciplinară. Este posibil ca forul fotbalistic european să retragă un loc Belgiei în Europa League.

Federația belgiană speră că UEFA o va autoriza pe Gent să joace în Europa League în locul lui Mechelen. Dacă UEFA va autoriza acest lucru, atunci Gent o va întâlni pe FC Viitorul în turul 2 preliminar al Europa League (25 iulie și 1 august), Antwerp, antrenată de Ladislau Boloni, va disputa turul 3 preliminar al acestei competiții, iar Standard va fi prezentă în faza grupelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Iulie 2019
Stire din Sport : FC Viitorul, amical cu Spartak Varna
Pagina a fost generata in 0.3948 secunde