Fabrică de campioni în sudul litoralului. "Vrem o sală de lupte la Mangalia"

759

Articole de la același autor

De-a lungul timpului, Mangalia a reprezentat una din cele mai puternice pepiniere a luptelor românești. Chiar dacă a pierdut de curând două dintre cele mai valoroase tinere luptătoare ale țării, CS Mangalia continuă să crească generații de sportivi care să tindă spre marea performanță. 


Sportiva Andreea Ana, dublă vicecampioană mondială de cadeți, a semnat anul trecut cu CSA Steaua București, iar Ana Maria Pîrvu, multiplă campioană națională și balcanică, a trecut la Rapid București. În continuare, totul este posibil datorită unei grupe de conducători și antrenori dedicați, de la CS Mangalia și ASM Callatis Mangalia, foști practicanți ai luptelor ce n-au părăsit niciodată fenomenul. 


Unul dintre aceștia este Lucian Luca, fostul vicepreședinte al Federației Române de Lupte, actualmente președinte al ASM Callatis Mangalia. 


"La Mangalia întotdeauna au existat campioni. Există viață și după plecările sportivelor Andreea Ana și Ana Maria Pîrvu. Nu ne-a plăcut modul în care CSA Steaua a luat-o pe Andreea, achitându-i grila de formare fără ca Mangalia să aibă ceva de spus, dar poate așa va fi mai bine pentru ea. În cazul Ana Mariei Pîrvu, cei de la Rapid i-au garantat posibilitatea de a face liceu, au achitat grila de formare, iar noi am fost de acord. LPS Constanța nu și-a permis achitarea grilei de formare, cu toate că a dorit-o foarte mult", a declarat, pentru "Cuget Liber", Lucian Luca. 


Obiectivul Federației Române de Lupte pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, declarat prin vocea președintelui Răzvan Pârcălabu, este cucerirea a cel puțin două medalii. 
"Nu cunosc planurile domnului președinte, dar m-aș bucura ca România să cucerească cât mai multe medalii. Ținând cont că a realizat niște naturalizări din spațiul ex-sovietic, poate este un obiectiv realizabil. Eu, personal, nu sunt de acord cu astfel de practici, deoarece consider că banii veniți de la minister ar trebui îndreptați către creșterea sportivilor români, nu pentru aceste importuri", a completat Lucian Luca. 




După ratarea celui de-al doilea mandat de vicepreședinte al FR de Lupte, Lucian Luca și-a concentrat toată atenția asupra proiectelor destinate orașului Mangalia. Un prim obiectiv este construirea unei săli destinate în totalitate sporturilor pe saltea (lupte, judo, etc.). 
"În acest moment, luptele se pregătesc în sala de sport de la Liceul Nr. 1 «Ion Bănescu» din Mangalia, iar acolo trebuie să instalăm mereu salteaua la începutul antrenamentelor și apoi să o strângem la final. Sunt destul de grele pentru copii. Așa că ne dorim o sală în care să rămână permanent. Și nu vrem doar ca doar luptele să beneficieze de ea, ci oricine are nevoie, cu o singură condiție: salteaua să rămână tot timpul pusă. S-a construit, de curând, o sală de sport cu teren multifuncțional, însă este foarte mare și poate organiza doar competiții. Noi avem nevoie de o sală doar pentru antrenamente, cu o sală de forță, toalete, dușuri și un birou", a conchis președintele ASM Callatis Mangalia, Lucian Luca. 
Mihai CHELEȘ


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 31 August 2018
Stire din Diverse : Frige nisipul, să vină medaliile!
Pagina a fost generata in 0.8838 secunde