Este oficial! HC Dobrogea Sud Constanța va juca în Cupa EHF

270
Este oficial! HC Dobrogea Sud Constanța va juca în Cupa EHF - handbal-1589906997.jpg

Articole de la același autor

Federația Română de Handbal a luat, luni, o decizie surprinzătoare pentru întreaga comunitate a handbalului din România. Forul a decis "înghețarea" Ligii Zimbrilor și disputarea turneului Final Four al Cupei României de la Constanța înainte de startul noului sezon, dacă va fi posibil.



Handbal Club Dobrogea Sud încheie astfel sezonul pe locul 4 și va evolua în cele din urmă în cupele europene, în Cupa EHF.

Dinamo București, liderul clasamentului, nu a fost desemnată campioană și va avea nevoie de un wild-card pentru a evolua în EHF Champions League. Are însă locul asigurat în noua European Handball League (fosta Cupa EHF), alături de ocupanta locului secund, Potaissa Turda. Minaur Baia Mare, formație care a încheiat sezonul pe locul 3, va merge în Cupa EHF, ca și HC Dobrogea Sud.

Constănțenii și-ar fi dorit să încheie actualul sezon pe teren, pentru că ar fi avut o șansă bună de a câștiga titlul, mai ales că, dacă terminau pe locul 4, ar fi evitat o eventuală confruntare cu Dinamo în grupele din play-off și s-ar fi putut întâlni cu "alb-roșii" doar în finală.

Veteranul echipei, George Buricea, ar putea să se retragă din activitate înainte ca următorul sezon să înceapă, astfel că acesta merita o retragere într-un meci oficial. Buricea nu știe însă cu ce se va ocupa după ce nu va mai juca handbal, însă a postat un mesaj pe pagina sa personală de Facebook în care a descris viața unui sportiv după ce acesta se retrage din activitate.

"Spre deosebire de alte profesii, sportivii de performanță nu pot să iasă direct la pensie după ultimul meci jucat. La finalul carierei, noi suntem încă în floarea vârstei, iar opțiunile există și chiar sunt foarte multe. Însă trebuie să fim pregătiți pentru ele și să nu ajungem în acel punct fără un plan.

Viața de sportiv este foarte frumoasă și poți avea multe avantaje, cum ar fi partea financiară, însă odată cu încheierea carierei, dacă resursele tale nu au fost gestionate bine și nu ți-ai pus la punct nicio strategie pentru momentul retragerii, atunci poți avea probleme foarte serioase.

Sau o altă variantă, pentru cei care nu tind să se gândească atât de departe: să zicem că ai 25 de ani, câștigi mulți bani și ai toată cariera în față. Dacă ai un venit destul de mare încât să îți poți deschide și o afacere, de ce să nu o faci? Afacerile pot dura toată viața, cariera ta de handbalist, nu. Soluții există, este nevoie doar de deschidere, îndrumare și dorință. Succesul post-retragere se construiește cu mult înainte de încheierea carierei", a scris George Buricea pe contul său personal de Facebook.

XXX

Întreruperea sezonului competițional îi dezavantajă foarte mult pe cei de la HCDS, mai ales că Final Four-ul Cupei României urma să se joace la Constanța. Dacă din cauza pandemiei de coronavirus, Final Four-ul ar fi trebuit să se dispute fără spectatori. La momentul în care se va juca, este posibil ca măsurile de restricție să fie ridicate și lumea să poată merge în tribunele Sălii Sporturilor să își susțină favoriții.

HCDS a dovedit în multe rânduri că este capabilă să aducă bucurie în sufletele constănțenilor atunci când a evoluat în cupele europene și poate face mare performanță.

Până la reluarea noului sezon, handbaliștii de la malul mării vor reveni la antrenamente și vor încerca să se pregătească conștiincios pentru a fi în cea mai bună formă la startul noii stagiuni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5724 secunde