Englezul Andy Robinson, noul antrenor al naționalei de rugby a României

144
Englezul Andy Robinson, noul antrenor al naționalei de rugby a României - rugby-1569261403.jpg

Articole de la același autor

Naționala de rugby-seniori a României are, începând din această lună, un nou selecționer, în persoana lui Andy Robinson. În vârstă de 54 de ani, acesta este unul dintre cei mai titrați antrenori englezi, câștigător cu reprezentativa Angliei al titlului mondial în 2003, aceasta fiind singura echipă din Europa care a cucerit trofeul Webb Ellis. 


Robinson va beneficia de expertiza tehnică a lui Marius Tincu, cel care a asigurat interimatul echipei naționale a României în acest an și care va prelua funcția de manager de performanță/antrenor federal în cadrul FR de Rugby. 
"Este o onoare să fiu numit antrenorul principal al României. Rugby-ul românesc are o tradiție imensă, sunt foarte mulți oameni minunați implicați în rugby-ul din România, iar scopul meu este să îi unesc pe toți și să dezvolt jocul astfel încât România să evolueze la cel mai înalt nivel. Obiectivul principal este calificarea echipei la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța. Cred că este un obiectiv realizabil. 


Jocul de rugby în viziunea mea este un joc simplu, frumos, în care jucătorii pot face performanță dacă stăpânesc procedeele de bază. Cred că, dacă muncești mult, sub presiune și stăpânești aceste procedee, poți să evoluezi la cel mai înalt nivel. Jucătorii trebuie să înțeleagă exact rolul lor în echipă și ceea ce au de făcut. Nu în ultimul rând, rugby-ul înseamnă construirea unei apărări care să nu poată fi depășită, iar în atac, să cauți și să găsești spațiul. Dacă vom reuși să ducem balonul în mâinile celor mai rapizi jucători, care găsesc spațiul în joc, atunci vom reuși să marcăm și toată lumea iubește să vadă eseuri", a declarat Andy Robinson. 


XXX 
Romania va debuta în Rugby Europe Championship, ediția 2020, pe 1 februarie, în deplasare, cu Georgia. "Stejarii" vor avea încă două meciuri în deplasare, pe 8 februarie, cu Portugalia, și pe 7 martie, cu Rusia, și două meciuri pe teren propriu, pe 22 februarie, cu Spania, și pe 14 martie, cu Belgia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3226 secunde