Eliza Samara, cu gândul la o medalie. Campioana a plecat la Montreux

181
Eliza Samara, cu gândul la o medalie. Campioana a plecat la Montreux - samara-1581110351.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea constănțeană de tenis de masă Eliza Samara a plecat în Elveția, la Montreux, acolo unde va juca la Cupa Europei Top 16, o competiție extrem de importantă pentru această disciplină. 


Turneul se va disputa în perioada 8-9 februarie, iar Eliza Samara încă nu își cunoaște prima adversară pe care o va întâlni. Constănțeanca este încrezătoare în propriile forțe și este gata să se întoarcă acasă cu o medalie. 


Eliza Samara a contribuit la calificarea echipei naționale a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc în vara acestui an. De asemenea, campioana de la malul mării a cucerit, în 2019, și medalia de aur cu echipa României la Campionatul European care a avut loc în Franța, la Nantes. 


Antrenată aproape în permanență de tehnicianul Viorel Filimon, Eliza Samara este un exemplu pentru toți copiii din Constanța, dar și din România, care practică acest sport. 


Toate performanțele obținute până în acest moment îi dau speranțe Elizei că se va întoarce cu o medalie strălucitoare acasă, după participarea la competiția din Țara Cantoanelor. 


Elizabeta Samara și Bernadette Szocs sunt printre favoritele la cucerirea titlului la Cupa Europei de la Montreux, turneul rezervat celor mai bune 16 jucătoare de tenis de masă din Europa. 


La ediția din 2018 a Cupei Europei, Eliza Samara a obținut medalia de bronz. Anul acesta, sportiva vrea să schimbe trofeul cu unul și mai strălucitor. La aceeași competiție, Bernadette Szocs a cucerit titlul în 2018 și medalia de argint în 2019. 
"Obiectivul este să mă calific la Cupa Mondială, adică să fiu în top 5. De un meci este nevoie să mă calific, dar acel meci va fi foarte greu. Am început bine anul, sunt în formă și pot spune că merg să câștig. Calificarea la Jocurile Olimpice îmi dă moral, mai ales că nu mai este tensiunea aceea a calificării. Acum joc de plăcere, am mai mult chef și mă simt mai bine la masă", a declarat multipla campioană europeană.


XXX 
În vârstă de 30 de ani, Eliza Samara practică un joc superb și este capabilă să câștige puncte care par imposibile în fața unor adversare extrem de puternice. 


Așa cum și-a obișnuit fanii, Eliza Samara a anunțat pe o rețea de socializare plecarea sa către Elveția. Aceasta a postat și o fotografie în care apare cu o mască de protecție împotriva virușilor. 


Eliza Samara are un parcurs bun și la echipa sa de club, acolo unde a făcut meciuri memorabile în Liga Campionilor. 
Partidele bune pe care le reușește în tricoul echipei Tarnobrzeg îi dau și mai multă încredere Elizei și o ajută să se concentreze mai mult la meciurile jucate pentru echipa națională. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3755 secunde