Elena Zaharia face spectacol la World Cadet Challenge

1786
1
Elena Zaharia face spectacol la World Cadet Challenge - elenazaharia-1477323255.jpg

Articole de la același autor

În perioada 21-29 octombrie, la Shanghai (China), are loc unul dintre cele mai interesante turnee de tenis de masă la nivel juvenil: World Cadet Challenge, destinat celor mai talentați sportivi de pe mapamond, născuți după 1 ianuarie 2001. 


Competiția are un format atipic, fiind compusă din șase echipe continentale reprezentând Africa, Asia, Europa, America de Sud, America de Nord și Oceania, alături de formația gazdă (China) și cea a Tinerelor Speranțe (Hopes Team), acolo unde evoluează și Elena Zaharia. 


La nici 12 ani împliniți, sportiva de la CS Farul Constanța a făcut, până în acest moment, un turneu fantastic, fiind neînvinsă în cele două partide disputate pentru formația sa. Elena Zaharia a trecut de Manel Baklouti (Africa, 14 ani) cu 3-0 (11-6, 11-9, 11-4), dar și de Crystal Wang (America de Nord, 14 ani), scor 3-2 (14-12, 14-12, 7-11, 6-11, 11-6). 


Victoria împotriva sportivei din SUA, jucătoare cu 2 ani și jumătate mai mare, multiplă premiată la competițiile internaționale, a fost salutată și de site-ul Federației Internaționale de Tenis de Masă, fiind catalogată drept o surpriză extrem de plăcută, chiar dacă Tinerele Talente au cedat confruntarea la general, scor 2-3. 


Alături de sportiva de la CS Farul, în China este prezentă și antrenoarea Elena Sebe, care se ocupă de echipa feminină a Tinerelor Talente, iar zilele trecute, a luat parte la mai multe seminarii realizate de antrenorul Bin Chen, cel care a pregătit-o pe Ding Ning, considerată de mulți cea mai bună jucătoare de tenis de masă din istorie. 


"Am învățat chestii foarte importante din aceste seminarii. Jucătorii trebuie să se antreneze mai mult, să se lucreze foarte mult la psihic, iar acum, cu siguranță voi discuta mai mult cu elevii mei înaintea unei partide. Sportivii mei sunt foarte tineri și au nevoie să învețe cât mai mult", a declarat Elena Sebe, pentru ittf.com.


Comentează știrea

beni
27 octombrie 2016
eroare

"Bin Chen, cel care l-a pregătit pe Ding Ning, considerat de mulți unul din cei mai buni jucători de tenis de masă din istorie." - Ding Ning e fată!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3718 secunde