Dunkuri acrobatice, la turneul de calificare pentru FIBA 3x3 Europe Cup

433
Dunkuri acrobatice, la turneul de calificare pentru FIBA 3x3 Europe Cup - baschet1-1561659664.jpg

Articole de la același autor

Pentru al doilea an consecutiv, Constanța va găzdui unul dintre cele trei turnee de calificare pentru FIBA 3x3 Europe Cup, Campionatele Europene de baschet 3x3, eveniment la care vor lua parte ambele naționale ale României. Turneul are loc, sâmbătă și duminică, în Piațeta Perla din Mamaia, iar accesul publicului este gratuit. 


În anul în care se decid o parte dintre echipele calificate la Jocurile Olimpice, miza pentru fiecare competiție majoră din calendarul FIBA este una foarte mare, iar evenimentul finanțat de Primăria Municipiului Constanța oferă șansa echipelor românești să evolueze în fața propriilor suporteri. 
"Mă bucur că putem din nou să contribuim la dezvoltarea imaginii și identității orașului Constanța prin astfel de evenimente. În urma multor evenimente de baschet 3x3 organizate în trecut, Constanța a devenit un pol al acestuia. Constanța a devenit unul dintre cele mai vizibile orașe la nivel internațional, fiind apreciat de fanii și practicanții acestei discipline", a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Asociației Județene de Baschet Constanța, Andrei Talpeș. 
11 echipe naționale la masculin și 9 echipe naționale la feminin vor căuta să obțină biletele care duc la FIBA 3x3 Europe Cup ce va avea loc la Debrecen, Ungaria, în perioada 30 august - 1 septembrie, iar dintre ele, doar două echipe masculine și două feminine vor merge mai departe.


"Baschetul 3x3 va debuta în programul Jocurilor Olimpice anul viitor la Tokyo, motiv pentru care sezonul 2019 este cel mai încărcat sezon pe plan intern și internațional de până acum. Miza este foarte mare, și anume calificarea la JO. Week-end-ul acesta este foarte încărcat. Ne așteptăm să avem parte de meciuri foarte încinse și sperăm că echipele României vor reuși să obțină calificarea la Campionatul European. Așteptăm publicul în număr cât mai mare în Piațeta Perla, sâmbătă și duminică, pentru a vedea un spectacol deosebit, nu numai de baschet, dar și momente de entertainment susținute de Dunkin Devils, concursuri pentru spectatori", anunță Radu Petre, supervisor baschet 3x3. 


Spectatorii sunt așteptați să susțină naționalele de baschet 3x3 ale României, având parte la rândul lor de acțiune pe terenul de joc în cadrul concursurilor susținute de către partenerii competiției. Superbet pune la bătaie un premiu în bani de 250 de lei în fiecare zi a competiției la concursul Lucky Shot pentru fanii cu cea mai mare precizie la aruncări. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4636 secunde