Doi constănțeni vor alerga la ultramaratonul "100 Miles of Istria"

819
2

Articole de la același autor

În premieră, Constanța va avea la startul prestigiosului ultramaraton montan "100 Miles of Istria", ce se va desfășura în Croația, în perioada 7-9 aprilie, doi alergători: Bogdan Ofițeru (30 de ani) și Mihai Nenciu (37 de ani). 


Competiția reunește la start peste 1.000 de sportivi din 41 de țări și face parte din calendarul competițional Ultra World Trail Tour, ce înglobează cele mai grele 22 curse de alergare montană din lume. 


Cei 173 de kilometri ai traseului, cu o diferență de nivel de peste 7.500 metri (șapte urcări până la cota 1.200), vor trebui alergați în maxim 48 de ore continuu, fără nici măcar o oprire. 


Ultramaratonul se va desfășura pe trasee montane nemarcate, ce străbat munții Cicarija și Ucka, din Croația. Cei doi sportivi constănțeni și-au propus să termine cursa cu bine, în mai puțin de 30 de ore, ceea ce ar însemna un rezultat remarcabil, ținând cont de faptul că o mare parte din volumul antre-namentului s-a desfășurat pe teren plat. Pentru a fi în forma optimă, cei doi constănțeni s-au pregătit luni întregi, în ritmul de 18 ore și peste 200 kilometri pe săptămână! 


Dificultatea acestei competiții nu constă în faptul că numărul caloriilor consumate depășește 20.000 sau a faptului că fiecare sportiv va avea asupra sa un echipament special pentru condițiile meteo nefavorabile (jachetă impermeabilă, mănuși, pantaloni de alergare lungi etc.), ci lupta se va da pe plan mental, acolo unde vor trebui să învingă oboseala, somnolența sau foamea. 


"Alergarea montană este un sport destul de nou și puțin cunoscut în România, cu foarte puțini practicanți, datorită dificultății traseelor, a efortului considerabil și a periculozității zonelor în care se desfășoară întrecerea. De cele mai multe ori, în alergare se ating vârfuri de peste 2.500 metri, în zone izolate, noaptea, pe viscol, ceață sau ploaie. Practicăm un sport care ne împinge să ne depășim limitele, existente doar în mintea noastră", ne-a declarat Mihai Nenciu. 


CV-ul atleților constănțeni cuprinde zeci de curse internaționale de semimaraton, maraton și ultramaraton. Anul trecut, Bogdan Ofițeru (fost atlet de performanță și soldat în Legiunea Străină) și Mihai Nenciu (parașutist, scafandru și montaniard) au alergat în cadrul ultramaratonului montan Cappadocia Ultra Trail, din Turcia, care, de asemenea, face parte din calendarul competițional Ultra World Trail Tour. 


Comentează știrea

Frumuselul
15 martie 2017
Maraton

Bravo!! bravo!!! o sa se duca vestea peste mari si tari! Fantastic!!! Let's make Constanta GREAT AGAIN! That's AWESOME! Dobrogea FIRST:))😀😀😀

Constantean
16 martie 2017
Bravo

Foarte frumos, cati mai multi constanteni sa le urmeze exemplu chiar si la un nivel minim sa faca sport . Mult Succes !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6664 secunde