DJST Constanța susține campania "Sport, mișcare și sănătate"

374
DJST Constanța susține campania

Articole de la același autor

Așa cum ne-a obișnuit, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța ajută la organizarea în acest an a patru evenimente devenite deja tradiționale pe litoralul Mării Negre. Astfel, iubitorii alergării, înotului și ai mișcării în general sunt invitați să facă sport pentru sănătate. 


Cu 400 de participanți la start, cea de-a 9-a ediție a concursului Aqua Challange s-a desfășurat, în data de 27 iulie, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, pe plaja "Zoom Beach", sau așa cum mai este cunoscută de către localnici, plaja "3 Papuci". Acesta este cel de-al doilea an în care evenimentul s-a derulat în această zonă, precedentele șapte ediții fiind organizate în stațiunea Mamaia. 


Aqua Challenge este singurul maraton de înot din țară care se desfășoară în ape deschise. 
În ultimul week-end al lunii septembrie, mai exact pe 28 septembrie, va avea loc o altă competiție interesantă, Crosul Copiilor. Aceasta va fi cea de-a 5-a ediție a competiției, care în fiecare an s-a bucurat de o asistență numeroasă. Evenimentul va avea loc pe faleza din zona hotelului Rex. 


Aproximativ 350 de copii cu vârstele cuprinse între 5 și 14 ani vor lua parte la această competiție. La fel ca anul trecut, vor exista cinci probe: 400 de metri, 800 de metri, două probe de 1.200 de metri și cea mai lungă probă, cea de 1.600 de metri. 
La înscriere, toți copiii trebuie să fie însoțiți de un părinte, un tutore sau profesorul coordonator care trebuie să prezinte declarația pe proprie răspundere pentru minorii care aleargă. 


Black Sea 10 K este o competiție pentru toată lumea. La acest eveniment, poate participa oricine, indiferent de vârstă. Sportivii care doresc să se înscrie la startul concursului trebuie să știe că există șase probe: U19 (masculin și feminin), 20-29 de ani (masculin și feminin), 30-39 de ani (masculin și feminin), 40-49 de ani (masculin și feminin), 50-59 de ani (masculin și feminin) și peste 60 de ani (masculin și feminin). 


Black Sea 10K va avea loc imediat după ce se va încheia Crosul Copiilor, pe 29 septembrie. 
Evenimentul se va desfășura exact în același loc, pe faleza din dreptul hotelului Rex. 
Anul 2019 nu putea să treacă fără ca Triathlon Challenge să fie organizat. Cea de-a 11-a ediție a acestui eveniment va avea loc pe 22 septembrie. Organizatorii așteaptă la start peste 2.000 de concurenți care se vor lupta până la ultima picătură de energie pentru a prinde un loc pe podium și o medalie cât mai strălucitoare. 


Așa cum se întâmplă la fiecare ediție, Triathlon Challenge se va desfășura în aproape toată stațiunea Mamaia, traseele fiind extrem de lungi, iar probele foarte grele. Concursul nu va avea reguli diferite de alte competiții de tip triathlon. Astfel, participanții vor trebui să înoate, să alerge, iar apoi să participe la proba de ciclism. 


XXX 
"Toate sunt competiții importante și spectaculoase. Ne bucurăm că putem să ajutăm la organizarea lor și sperăm ca și în acest an totul să decurgă conform planului. Trebuie să înțelegem că mișcarea este foarte importantă pentru sănătatea fiecăruia dintre noi", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Mariana Solomon. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4478 secunde